ÅRETS SPELLEMENN: Vincent Dery (t.v.) og Nicolay Sereba, her avbildet under Soul Train Awards i Las Vegas november 2014, hvor de fikk prisen for beste nykommere. Foto: AP

ÅRETS SPELLEMENN: Vincent Dery (t.v.) og Nicolay Sereba, her avbildet under Soul Train Awards i Las Vegas november 2014, hvor de fikk prisen for beste nykommere. Foto: AP Foto: ,

Nico & Vinz er Årets Spellemann

Den største norske popsuksessen internasjonalt siden a-ha ble
profeter i eget hjemland, og fikk den gjeveste Spellemannprisen for 2014.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Vi er så glade og stolte av å motta prisen som Årets Spellemann. Det er et skikkelig klapp på skulderen og vi er utrolig takknemlige overfor fansen vår i Norge for hva vi har fått til her hjemme og i resten av verden, sier duoen via sms til VG.

Vinnerne var selv ikke tilstede under utdelingen. Som VG meldte fredag kveld, prioriterte popduoen et Pepsi-arrangement i Rochester, New York, som finner sted rundt midnatt, natt til mandag norsk tid.

Lørdag kveld var de likevel opptatte av prisutdelingen i hjemlandet, og kommenterte flere av utdelingene på Twitter.

Men bare så lenge det varte - denne meldingen kom akkurat i det Ole Paus leste opp begrunnelsen for hvorfor Nico & Vinz fikk ta over vandretrofeet etter ham:

Utover det ga duoen sin støtte til det dobbeltvinnende bandet Highasakite, OnklP og Admiral P – og skrev en hyllest til ikke-nominerte Kygo, med referanse til Kanye West og hans famøse inngripen da Taylor Swift skulle få pris under MTVs Video Music Awards i 2009.

Nico & Vinz «Am I Wrong» var en av de største globale sommerslagerne i 2014. Den har nå eventyrlige 229 millioner avspillinger på Spotify.

Og til tross for at oppfølgersingelen «In Your Arms» på ingen måte gjorde det like bra, ser ikke osloduoens karriere til å være over med det første.

De åpnet denne uken med å spille «In Your Arms» på USAs største morgen-TV-program, «Today Show». Så fikk de platinatrofé for 600.000 solgte eksemplarer av «Am I Wrong» i Storbritannia.

Og nå er de altså kårets til Årets Spellemann.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder