STRØMMER BEDRE: Joakim With Steen (til venstre) og Aleksander Walman med beviset på at de er Norges vinnere av Melodi Grand Prix 2017. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

JOWST mangedoblet strømmetallene

JOWST har gjort et realt byks oppover strømmelistene etter seieren i Melodi Grand Prix lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Som VG skrev lørdag formiddag, var det en grell kontrast mellom antall avspillinger på Spotify av de norske Melodi Grand Prix-finalistene og de svenske finalistene i Melodifestivalen, som også ble arrangert lørdag kveld.

Les også: MGP-vinnere inspirert av Kygo

Den norske vinneren, JOWST - som består av Joakim With Steen og Aleksander Walman - lå midt på treet hos Spotify før lørdagens finale med beskjedne 32.700 avspillinger og en 112. plass.

To døgn senere var realiteten en helt annen, selv om totaltallene isolert sett ikke er altfor imponerende, med tanke på at finalen på NRK ble sett av hele 1, 15 millioner nordmenn.

Sakte, men sikkert begynte antall avspillinger å krype oppover manag mrogen. Ved 14-tiden mandag hadde JOWSTs «Grab The Moment» doblet strømmetallene sine på Spotify til 65.300 avspillinger og hoppet helt opp på en tiendeplass på Spotifys Topp Ti-liste i Norge.

Onsdag morgen var tallene faktisk mer enn firedoblert fra døgnet i forveien; 290.000 hadde da strømmet den norske Melodi Grand Prix-vinneren på Spotify!

Leste du denne?: VG anmeldte Melodi Grand Prix-finalen låt for låt

Enda sterkere er plasseringen til JOWST hos iTunes, der JOWST gikk helt til topps i en uke der storkanonene har stått i kø med låtutgivelser; Kygo & Selena Gomez, Astrid S, Ed Sheeran, Matoma med Magic!, Stargate, Katy Perry og Broilers remix av Kurt Nilsens «Amazing», for å nevne noen.

For perspektivets skyld er det likevel verdt å nevne at «Breathe» med Astrid S hadde hele 675.000 avspillinger i sitt første døgn på Spotify. 150.000 av disse var fra Norge, men så har da også Astrid S foreløpig et større internasjonalt navn enn JOWST.

Nå - en drøy halvuke etter utgivelsen - er «Breathe» oppe i 2,1 millioner avspillinger.

De neste Melodi Grand Prix-låtene på iTunes-listen var mandag Ammunitions «Wrecking Crew» på 11.plass og Ulrikkes «Places» på 12.plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder