GLAD I ROCK: Kronprins Haakon var blant 22.000 tilskuere til Foo Fighters på Fornebu. Foto: Helge Mikalsen og VG Nett-leser

Kronprinsen rocket til Foo Fighters

... og så dro han rett til fjells

(VG Nett) Kronprins Haakon koste seg på vanlig ståplass blant publikum da Foo Fighters rocket Telenor Arena.

  • Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Den svært musikkinteresserte kronprinsen lot seg ikke stoppe av at han skulle gå i Norges høyeste fjell noen timer senere. Konserten på Fornebu var slutt rundt klokken 23.20 fredag kveld. I dag tidlig var kronprinsen på plass i Lom i Gudbrandsdalen.

- Han sto midt i folkemengden. Mange folk gikk rundt og tok bilder av ham. Han virket å kose seg, sier en konsertgjenger til VG Nett.

Hun beskriver konserten som helt fantastisk. VGs anmelder Morten Ståle Nilsen ga på sin side konserten i Telenor Arena terningkast 4.

Les hele anmeldelsen her

Kronprinsen har fått med seg Foo Fighters før. I 1996 spilte for eksempel bandet på Quart-festivalen i Kristiansand, hvor han for første gang møtte hun som nå tituleres som kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsessen og barna deltok fredag kveld på en kulturfest i Presthaugen i Lom.

- Dette ble en forrykende kveld, kommenterte Mette-Marit, ifølge lokalavisen Fjuken.

Hva synes du om konserten? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE FOR FJELLET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius ved Juvasshytta i Lom lørdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix


Lørdag morgen var kronprinsen på plass i Jotunheimen, hvor han skal gå opp Norges høyeste fjell Galdhøpiggen sammen med kone og barn.

Fotograferingen skjedde ved minneplaketten til Knud O. Vole, mannen som bygde Juvasshytta i 1884. Prins Sverre Magnus var som vanlig livlig og klatret helt til topps på steinvarden som minnesmerket består av. Hans søster, prinsesse Ingrid Alexandra, syntes påfunnet var moro og utbrøt i latter.

Etter et par minutters fotografering begynte kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, de to prinsebarna og Marius å legge ut på fotturen på vei til Galdhøpiggen. Kronprins Haakon skal imidlertid snu på brekanten med de minste barna. Det var lørdag morgen usikkert om Marius skal gå hele veien.
Været var overskyet og varierende. Det var tidligere på dagen tåke med sikt ned i 100 meter, men sikten bedret seg da fotograferingen pågikk.

Det er fjerde år på rad at Til topps-arrangementet markeres. Flere hundre mennesker blir med på turen i det som omtales som Norges sprekeste integreringsarrangement. Deltakerne er fra hele landet og er blant annet grupper fra asylmottak, Røde Kors, flyktningkontor i kommuner og norskopplæringssentre.

Til Topps er et samarbeid mellom Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Røde Kors, kommunesektorens interesseorganisasjon KS og Den Norske Turistforening.

(Kilde: VG Nett/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder