SAMARBEID: Paul McCartney inviterte Lady Gaga i studio i fjor. Onsdag delte Gaga bilder fra økten. FOTO: GETTY IMAGES Foto: ,

McCartney får drahjelp av Gaga

Paul McCartney (72) har bidratt på flere av sine unge kollegaers prosjekter den siste tiden. Nå er det han som får hjelp.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Har hatt en fantastisk økt med Sir Paul McCartney og hans venner. Jobbet med et av hans hemmelige prosjekter! Sinnssyke artister, vibber og mye latter, skriver Lady Gaga (28) under et bilde av seg selv og Macca som hun har delt med sine 5,2 millioner følgere på Instagram.

Dette er bare en av flere musikalske hendelser som nok en gang gjør den 72 år gamle britiske legenden høyaktuell i dagens musikkbilde.

Denne gangen kan det imidlertid virke som Macca får drahjelp av Lady Gaga og ikke omvendt, som da han like før nyttår bidro på rapperen Kanye West ballade «Only One» og da han, sammen med Kanye West, bidro på gitar på Rihannas «FourFiveSeconds» som ble sluppet i januar.

Musikkvideo med den populære trioen ble lansert i tirsdag.

Opptrer på Grammy

Begge singlene har får mye oppmerksomhet i mediene, men har ikke utmerket seg på den gjeveste amerikanske hitlisten.

Mens «FourFiveSeconds» debuterte med en 54. plass på Billboard-listen, debuterte «Only One» på en 35. plass. Ingen av låtene – som både kommer på Rihanna og Wests kommende album – er inne på VG-lista i skrivende stund.

Den lunkne mottagelsen har imidlertid ikke lagt noen demper på etterspørselen. Natt til mandag norsk tid skal trioen opptre sammen i forbindelse med Grammy-utdelingen i Los Angeles. De skal også opptre på Saturday Night Lives 40-årsjublileum som vil bli sendt 15. februar i USA

Fra spøk til alvor

Gaga var ikke den eneste som var i studio med McCartney. I Gagas armkrok på bildet hun la ut på Instagram står Pearl Jam-gitaristen Mike McCready.

Skal vi tro Gaga selv kan det virke som om økten i McCartneys studio hang i en tynn tråd for hun trodde først forespørselen hun fikk bare var en spøk. Det avslørte hun under et annet bilde hun la ut av seg selv og McCartney.

– Alltid hyggelig med kompisen min. Jeg kommer aldri til å glemme da han ringte meg i fjor og spurte om vi skulle jobbe sammen. Jeg la på fordi jeg trodde det var en spøk, skriver hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder