TILBAKE TIL NORGE: David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash. Foto: FRICTION Foto: ,

Crosby, Stills & Nash til Norge

Neil Young har annet fore, men hans av-og-på-venner stiller som trio i Oslo Spektrum.

Det er et visst mytisk sus over gjengen som inntar hovedstaden 11. oktober:

David Crosby fra The Byrds, Stephen Stills fra Buffalo Springfield og Graham Nash fra The Hollies – en av rockens første og største «supergrupper», med det selvtitulerte debutalbumet fra 1969 som evig gjenganger på «tidenes beste»-lister.

Kort tid etter ble trioen utvidet til kvartett, med Neil Young om bord. Hans forhold til de øvrige medlemmene har imidlertid vært en av rockhistoriens største berg- og dalbaneturer, og for tiden er ikke han og Crosby på talefot.

Crosby, Stills & Nash er imidlertid mer enn godt vant til å greie seg på egen hånd, noe de blant annet gjorde på Norwegian Wood-festivalen i Oslo 2005.

Showet i Oslo Spektrum blir trioens siste konsert på en lengre europaturné.

Repertoaret skal ifølge et presseskriv fra bandet bestå av høydepunkter fra CSN-katalogen, samt noe nytt materiale fra hvert av enkeltmedlemmene.

– Vi kan knapt vente med å vise frem denne legendariske gruppen i Oslo for første gang på ti år, sier promotør Mark Vaughan hos konsertarrangøren Friction.

David Crosby er forøvrig i høy aktivitet på Twitter for tiden. Der svarer han tilsynelatende på alt han får av spørsmål, og nøler ikke med å dele av sine erfaringer og synspunkter på stort og smått:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder