STEMMEKRITIKK: Nadia Hasnaoui takket ikke alle som skrøt av arrangementet. Foto: Scanpix
STEMMEKRITIKK: Nadia Hasnaoui takket ikke alle som skrøt av arrangementet. Foto: Scanpix

Nadia får takke-kritikk

MUSIKK

(VG Nett) Flere av VG Netts lesere mener Nadia Hasnaoui burde takket for rosen Norge fikk for arrangementet.

Publisert: Oppdatert: 31.05.10 20:10

-Jeg er rett og slett flau over at Nadia ikke svarte på positive tilbakemeldinger. Det er da rein fokeskikk og takk ihvertfall!!!! , skriver Bodil (39) i VG Netts protokoll.

Nærmere 1000 personer har sagt sin mening om GP-finalen, og svært mange omtaler produksjonen i positive ordelag. Men Hasnaoui får kritikk fra flere som mener hun burde tatt seg tid til å takke personene som leste opp stemmer for de andre landene, når de skrøt av arrangementet.

VGTV:GP-Jostein: - Bør være krise i Didrik-leiren

- Vanlig høflighet

- Synes at det alt i alt var veldig bra. Det eneste jeg synes var flaut, var at Nadia aldri svarte når de forskjellige lands stemmerepresentanter spurte hvordan det stod til. Noen av dem hadde til og med bestrebet seg på å spørre på norsk - og Nadia sto der som et naut og sa ingenting. Det er vanlig høflighet å svare når noen spør deg hvordan det står til!, skriver Hilde (40) fra Ringsaker.

- En glipp at Nadia ikke takket for alle de positive tilbakemeldingene hun fikk fra jurylederne i det øvrige Europa, mener Ragnar Gjertsen.

Les også:Mette-Marit til VG Nett: - Veldig trist

Også VGs GP-ekspert Jostein Pedersen mener Hasnaoui burde tatt seg tid til å takke de som skrøt av sendingen.

- Hun burde si takk. Det tar ett sekund å si takk. «Thank you very much, may we have your votes». Det tar ikke lange tiden og er alminnelig høflighet, sier Pedersen.

VGTV:Alexander Rybak trøstet Didrik

- Planlagt

Enkelte lesere mener imidlertid at kritikken mot Hasnaoui er ubetinget, og at det antageligvis var planlagt på forhånd at hun ikke skulle takke.

- Dere som hevder at Nadia var arrogant under stemmegivningen bør kanskje lufte tanken om at dette kanskje var bevisst for å spare tid. Det er ofte 2-3 sek forsinkelse på signalene, og for de som har sett tidligere år så er det ikke vanskelig å skjønne at man fort ender opp med å prate i munnen på hverandre. Bra Nadia, dette har hun sikkert fått beskjed om, skriver Jon (21)

Si din mening om GP-finalen her

LES ALT OM MELODI GRAND PRIX HER

Han får støtte av Aba.

- Nadia svarte ikke fordi dette ville ha skapt «snakke-i-munnen-på-hverandre»-situasjoner. Og dette særlig pga forsinkelser på linja. Se på tidligere år, så skjønner dere hva jeg mener. Dette var mer profesjonelt.

Presseansvarlig for Eurovision Song Contest Peter Svaar bekrefter overfor VG Nett at det var bestemt på forhånd at man skulle unngå dialog mellom Hasnaoui og personen som delte ut poengene.

- Dette gjorde vi fordi det var en forsinkelse på opptil fire sekunder på linjen, og vi ønsket å unngå at personene snakket i munnen på hverandre. Derfor forsøkte Nadia å unngå dialog. Det var av rent praktiske årsaker og har ingenting med at Nadia er uhøflig å gjøre, sier Svaar.

VGTV:Madcon om GP-opptreden: - Kuleste vi har gjort noensinne

Skryt for produksjen

Bortsett fra de kritiske røstene mot Hasnaoui er leserne i det store og hele fornøyd med produksjonen. Særlig pausenummeret til Madcon får mye skryt av VG Netts lesere.

- Takk til NRK og Madcon for utrolig Norgesreklame! NRK kan ikke gjøre noe med musikken, men de er rå på produksjon, skriver blant andre Kenneth (37).

En annen som satte pris på pauseinnslaget var Ivar.

-Synes dette var en flott produksjon av NRK, og et pauseinnslag man virkelig ble sittende å se på - samt trampe takten til Madcons låt. Veldig bra, skriver han.

VGTV:Her hopper «Jimmy Jump» inn i Spanias nummer

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange er riktignok skuffet over Norges plassering i Eurovision. Didrik Solli-Tangen endte til slutt på en begredelig 20. plass, mens det var tyske Lena som stakk av med seieren, med låten «Satellite».

Les også:Didrik: - Spør dere om jeg er skuffet?

Mye oppmerksomhet fikk også «Jimmy Jump» som stormet scenen under Spanias fremførelse. Dette førte til at Daniel Diges fikk fremføre sin låt en gang til. Til VG Nett fortalte han at han var redd og nervøs da mannen kom på scenen.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Her kan du lese mer om