Jackson-forsvaret vil knuse fornærmedes troverdighet

FORKLARTE SEG: Talkshow-stjernen Jay Leno gir en hilsen til de fremmøtte etter sitt vitnemål i rettssaken mot Michael Jackson tirsdag kveld. Foto: EPA

Talkshow-kongen Jay Leno: - Jeg fikk telefoner fra gutten

(VG Nett) Jay Leno fortalte tirsdag at han mottok en rekke telefoner fra gutten som har anklaget Michael Jackson for seksuelle overgrep.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Lenos vitnemål ble nok ikke helt det Jackson-forsvarerne hadde drømt om. Mange trodde at talkshow-verten ville fortelle at gutten og hans mor spurte om penger da de tok kontakt, men Leno understreket tirsdag at han aldri ble spurt om penger.

Han bekreftet imidlertid at han hadde snakket med gutten på telefon. Det avslører nok en løgn fra det påståtte Jackson-offeret, som tidligere i rettssaken har hevdet at han aldri snakket med Leno.

Leno var innkalt for å underbygge påstanden om at gutten som har anklaget Jackson og hans familie til stadighet har forsøkt å få penger ut av kjendiser.

- Plagsomt

Under utspørringen fra Jacksons forsvarer Thomas Mesereau fortalte Leno at han fikk en rekke telefoner fra den da 10 år gamle gutten i 2000. Gutten la flere ganger igjen beskjed på telefonsvareren til superkjendisen.

Der skal han ha lovpriset Leno og sagt at han "var den beste" og at han var en "helt" for ham. Leno fortalte tirsdag at han syntes telefonene var plagsomme, og at han fortalte om det til en venn som også var blitt kjent med guttens familie.

Vennen sa hun skulle ta seg av det og snart var det slutt på telefonene. Leno fortalte at han én gang ringte til gutten og snakket med ham. Det skjedde mens gutten lå på sykehus og kjempet mot kreftsykdom.

I vitneboksen tirsdag fortalte også Leno at han ble mistenksom da han snakket med gutten.

- Det hørtes ut som han var "regissert", og han virket alt for voksen i forhold til alderen når han la igjen beskjeder til meg, sa Leno.

Han ble også overrasket over at gutten hadde ham som helt.

- Jeg er ikke Batman. Det hørtes litt uvanlig ut. Jeg er jo en mann på 50 år, sa han.

Tucker nestemann?

Leno fortalte også at han en gang hørte en stemme i bakgrunnen da han snakket med gutten, men understreket at han ikke hørte om det var guttens mor, en sykepleier eller noen andre.

Da Jackson-rettssaken startet i slutten av januar, sa forsvarer Thomas Mesereau at Leno hadde blitt mistenksom i forhold til gutten og at han ga beskjed til Santa Barbara-politiet. Det viste seg altså ikke å stemme.

Det er ventet at Chris Tucker blir et av de neste vitnene til Jackson-forsvaret, og at han vil styrke påstandene til forsvaret om at familien fabrikkerte en løgn for deretter å kunne tjene penger på Jackson.

Les også

 1. Jay Leno vitner i saken mot Jacko

  Anklager om løgn og bedrag flyr uhindret gjennom luften, mens rettssaken mot popidolet Michael Jackson nærmer seg…
 2. Får ikke vitne for Michael Jackson

  (VG Nett) Flere personer i vennekretsen til Omer Bhatti sier til VG Nett at 20-åringen har et sterkt ønske om å forsvare…
 3. Gamle låter Jacksons beste forsvar?

  (VG Nett) Michael Jackson (46) kommer nok ikke til å vitne i rettssaken mot seg selv.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Chris Tucker blir Jacksons siste vitne

 2. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 3. - Jackson blir forhåndsdømt av mediene

 4. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

 5. Moren til Jackson-anklageren siktet for trygdesvindel

Fra andre aviser

 1. Den falmete kongen og hans hoff

  Bergens Tidende
 2. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 3. Vitne sier at Jacksons anklager masturberte

  Aftenposten
 4. - Vil aldri mer sove med gutter

  Aftenposten
 5. - Jackos folk presset oss

  Aftenposten
 6. Ennå ingen kjennelse i Jackson-saken

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder