John Frusciante (t.h.) på scenen for Red Hot Chili Peppers i 2006. Til venstre bandets legendariske bassist Michael Balzary, bedre kjent som Flea. Foto: JONATHAN ERNST / X01676

John Frusciante tilbake i Red Hot Chili Peppers

Gitaristen fra et av 1990-tallets mest toneangivende band er tilbake.

Det melder bandet selv, via sin Instagram-konto. Se meldingen i bunnen av artikkelen.

Det amerikanske bandet Red Hot Chili Peppers (RHCP) var ubestridte verdensstjerner på begynnelsen av 1990-tallet. De ble grunnlagt i 1983. Fem år senere, i 1988, overtok John Frusciante som gitarist. Han spilte gitar på bandets mest suksessrike album: «Mother’s Milk» fra 1989, og «Blood Sugar Sex Magik» fra 1991.

Mellom 1992 og 1998 slet han med heroinavhengighet, og var derfor borte fra bandet.

ANSATT VIA INSTA: Red Hot Chili Peppers bytter gitarist. Foto: Skjermdump Instagram

Nye musikalske interesser

Ti år senere, i 2008 forlot Frusciante bandet for godt. Ifølge NME forklarte Frusciante i 2009 hvorfor han sluttet i bandet slik:

– Da jeg sluttet i bandet hadde vi tatt en pause på ubestemt tid. Det var ikke noe drama eller sinne involvert, og de andre gutta var veldig forståelsesfulle. De støtter mitt valg i å gjøre det som gjør meg lykkelig, og det går begge veier. For å si det enkelt, mine musikalske interesser har ledet meg i en annen retning, skrev han på sin egen side på nettforumet Myspace.

Red Hot Chili Peppers fikk gitaristen Josh Klinghoffer inn som erstatning. I ettertid har de to gitaristene samarbeidet og gitt ut flere album ved siden av RHCP-utgivelsene.

I et intervju i 2011 sa bassisten Flea at magien i bandet forsvant da Frusciante sluttet.

– Da vi begynte å spille med Josh, ventet jeg på det magiske øyeblikket da han skulle skape det perfekte kosmiske groovet som John pleide, men det skjedde aldri, forteller bassisten Flea i et intervju med Bassplayer.com.

les også

Sier magien forsvant da eksgitaristen sluttet

Frusciante var bare 18 år da han begynte som gitarist i bandet. Idag, trettien år senere, er 49-åringen tilbake.

John Frusciante har så langt ikke kommentert nyheten selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder