SLUTTER: GP-general Per Sundnes har skal ikke lenger jobbe med Melodi Grand Prix. Han har fått ny jobb i TV3. Foto: Scanpix
SLUTTER: GP-general Per Sundnes har skal ikke lenger jobbe med Melodi Grand Prix. Han har fått ny jobb i TV3. Foto: Scanpix

GP-general Per Sundnes slutter i NRK

Programlederen til VG: ** - Jeg er ikke trist ** - GP var bare en jobb

MUSIKK

To dager etter Norges fiasko i Baku, slutter GP-general Per Sundnes (45) i NRK til fordel for ny jobb i TV 3.

Publisert: Oppdatert: 29.05.12 08:13

Sundnes har vært sentral i MGP siden 2007. Nå har han signert en programleder-kontrakt med TV 3.

- Det er ikke trist å forlate NRK. Jeg føler vel heller ikke at noen dører lukkes, men at jeg hadde lyst på en ny utfordring. Der er sunt å flytte på seg, sier Per Sundnes til VG Nett.

- I år er det tredje gang på rad at Norge ikke klarer å hevde seg i Eurovision. Er jobb-byttet en måte å komme kritikken i forkjøpet?

- Ikke i det hele tatt. Jeg slutter fordi kontrakten min er ferdig i NRK og jeg har fått et tilbud av TV 3. Jeg har lyst til å gjøre noe helt nytt og annerledes. Dette blir første gang jeg jobber i en kommersiell kanal, så nå skal jeg tenke helt nytt, sier Sundnes til VG.

Hverken TV 3 eller Sundnes vil foreløpig si noe konkret om hva Sundnes vil jobbe med.

- Jeg er sykelig opptatt av konseptutvikling og det skal jeg få være med på. Dette er bare gledelig, fortsetter programledern til VG.

Sundnes har lang fartstid i NRK, hvor han har jobbet med diverse radio og TV-programmer, deriblant talkshowet Store Studio med Anne Lindmo. Han kom inn i Melodi Grand Prix da han tok over som GP-kommentator etter Jostein Pedersen i 2007, og fikk raskt en langt mer sentral rolle i konkurransen.

Med sitt store nettverk og arbeidsvilje, gjenreiste han konseptet til å bli Norges største musikk-konkurranse på TV. Første GP-suksess var med Maria Haukaas Storeng i 2008. Året etter slo han imidlertid på stortrommen og hanket inn Alexander Rybak. Resten er norsk GP-historie.

Tre ganger flopp

De siste tre årene Norge gjort det svakt i Eurovision. Didrik Solli-Tangen endte på 20. plass da Norge arrangerte ESC i 2010. Stella Mwangi klarte ikke å kvalifiserte seg til finalen i fjor, og for to dager siden var det Tooji, som endte på sisteplass etter å ha kvalifisert seg til Eurovision-finalen.

Sundnes understreker overfor VG at det ikke er noen dramatikk i den plutselige overgangen fra NRK til TV 3. Han begynner i den nye jobben på fredag.

- Hvorfor har Norge gjort det så dårlig i Eurovison de siste tre årene?

- For det første gjorde vi det ikke dårlig i år - vi kvalifiserte oss til finalen og det er bra. Når det kommer til hvem som blir stemt fram, er det folket som stemmer, ikke juryen.

- Men det er juryen som har plukket ut kandidatene man kan stemme på?

- Ja, altså er det ikke meg alene, men en hel jury. Og det er ikke noen uenighet oss imellom som er grunnen til at jeg forlater NRK.

- Bare en jobb

Det er to måter å delta i Melodi Grand Prix på - send inn et bidrag som blir vurdert av en jury, eller bli invitert av den samme juryen til å skrive, eller fremføre en låt. Sundnes sitter i juryen og har blitt kjent for å ta i bruk helt nye metoder for å få med kjente artister fra sitt eget nettverk - blant annet invitere dem hjem til seg for å pleie vennskapsforholdet.

Sundnes nekter for at jobben som GP-general har vært noe mer enn akkurat det - en jobb.

- For mange som driver med Melodi Grand Prix, er det en hobby i tillegg. For meg er det bare en jobb, og det har det alltid vært. Jeg lover dessuten å overbringe alle mine erfaringer til den som eventuelt skal ta over.

- Hvem mener du skal ta over etter deg i jobben som GP-general?

- Det er vanskelig å svare på. Min rolle har blitt til langs veien og det er ikke sikkert de kommer til å hente inn noen til en slik rolle i det hele tatt.

- Hva kommer du til å tjene? Har lønnen noe med overgangen å gjøre?

- Nei. Jeg har aldri vært motivert av penger. Lønnen er ganske lik, det er alt jeg vil si om det, sier Sundnes.

- Fantastisk signering

Presseansvarlig i TV 3, Glenn Støldal, er strålende fornøyd med nysigneringen av Sundnes. Han mener den tidligere musikkjournalisten vil passe perfekt inn i TV 3-profilen.

- Dette er en bevisst strategi fra vår side. Alle vet hvem Per er og han er så godt likt. En fantastisk signering, sier Støldal til VG Nett.

Her kan du lese mer om