TØFF: Debrah Scarlett sparte ikke på kruttet da hun og Mørland ble ropt opp som vinner. I bakgrunnen: Programlederne Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

MGP-stjernen beklager banning

OSLO PLAZA (VG) Debrah Scarlett (21) serverte en saftig glose da hun og makker Kjetil Mørland (32) kuppet seieren i Oslo Spektrum lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Først så duoen helt himmelfallen ut. Deretter sprakk begge ansiktene i brede smil før de jublende entret scenen for å fremføre MGP-vinnerlåten «A Monster Like Me» på nytt.

Fy faen! ropte Debrah, eller Joanna Deborah Bussinger, som hun egentlig heter.

– I kveld skal vi drikke og ha det gøy! utbrøt hun.

– Grøt av følelser

Når VG møter vinnerne dagen derpå, har det fortsatt ikke sunket helt inn at de skal forsvare Norges ære i Wien 23. mai.

­– Jeg våknet dehydrert og med hodepine – og med en grøt av følelser, tanker og inntrykk som skal fordøyes, sier Mørland.

SLITNE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett dagen derpå – lykkelige, trøtte og fulle av inntrykk. Foto:Trond Solberg,VG

Debrah Scarlett skyter inn: – Jeg våknet med et smil og måtte klype meg i hånden. Har vi virkelig vunnet?

Uvant rolle

21-åringen forklarer at hun ikke er vant med å stå i fokus som det hun måtte etter seieren. Hun innrømmer at hun ble konfrontert med spørsmål fra pressen etterpå på grunn av ordvalget sitt.

– Jeg fikk høre at noen kommenterte det. Men det var sånn jeg følte … jeg er en ung person. Og i en sånn situasjon – hva skal man si? Man er litt tom for ord også. Jeg forholdt meg ikke helt profesjonelt til det. Beklager for alle rare … sier sangeren uten å fullføre setningen.

Mørland støtter henne uansett:

– Det var en ærlig reaksjon, sier han om duettpartnerens utbrudd.

Vinnerlåten skrev han for tre år siden. Den har ligget og «godgjort seg» i en skuff. Grimstad-mannen Mørland flyttet nylig hjem til Norge etter å ha bodd i England i 12 år, hvor han har jobbet med musikk på heltid.

Halvt sveitsiske Debrah Scarlett er også musiker på fulltid. Hun har flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd og jobbet i Sveits i mange år. TV-seerne husker henne kanskje som semifinalist i «The Voice» i 2013. Det var der hun ble oppdaget av Mørland.

Les også:– Følte oss ikke som outsidere

Mens flere musikkanmeldere har omtalt duoen som «outsidere», har de figurert som oddsfavoritter. At enkelte mener at kjærlighetsballaden ikke kommer til å skille seg nok ut i den internasjonale finalen, tar de ikke så tungt.

­– Mange Eurovision-fans ønsker seg spektakulære saker, men vi formidler noe jordnært, skjørt og ekte, mener Debrah Scarlett.

BALLADE: Mørland og Debrah Scarlett med «A Monster Like Me». Foto:Trond Solberg,VG

Roet nervene

Når Mørland antyder at de nok kan sørge for at showet tar av enda litt mer på slutten, bremser hun ham:

­– Jeg synes vi må beholde roen.

En som hjalp dem begge å ha nervene under kontroll før de gikk på scenen første gang lørdag, var Hanne Krogh – som var selvskreven gjest på grunn av Bobbysocks’ 30-årsjubileum.

– Hun var så flink til å få oss til å nyte øyeblikket. Det var så fint, forteller Mørland.

Selv om de hadde et håp om å vinne, trodde de egentlig ikke at de skulle bli ropt opp som gullfinalister.

– På en sky

– Vi fløt litt på en sky da vi sang. Jeg husker jeg plutselig begynte å smile midt i sangen. Vi skulle egentlig være alvorlige. Men jeg tenkte at dette er siste gang jeg skal synge i Spektrum, ler Debrah Scarlett.

– Og så ble det tre ganger. Det var så digg, legger hun til.

Duoen er opptatt av å vise takknemlighet overfor seerne.

– Det er så viktig. Dere skrive at vi takker for alle stemmene!

NB: Søndag ettermiddag ligger vinnerlåten helt øverst på iTunes, mens Staysman & Lazz, som endte som nummer tre med «En godt stekt pizza», er på annenplass.

Nysgjerrig på alle terningkastene?Du finner dem her

VGs Stein Østbø kommenterer:Det enkleste er det mest effektive

ALT OM MGP-SIRKUSET HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder