TØFF: Debrah Scarlett sparte ikke på kruttet da hun og Mørland ble ropt opp som vinner. I bakgrunnen: Programlederne Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen.
TØFF: Debrah Scarlett sparte ikke på kruttet da hun og Mørland ble ropt opp som vinner. I bakgrunnen: Programlederne Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

MGP-stjernen beklager banning

MUSIKK

OSLO PLAZA (VG) Debrah Scarlett (21) serverte en saftig glose da hun og makker Kjetil Mørland (32) kuppet seieren i Oslo Spektrum lørdag.

Publisert:

Først så duoen helt himmelfallen ut. Deretter sprakk begge ansiktene i brede smil før de jublende entret scenen for å fremføre MGP-vinnerlåten «A Monster Like Me» på nytt.

Fy faen! ropte Debrah, eller Joanna Deborah Bussinger, som hun egentlig heter.

– I kveld skal vi drikke og ha det gøy! utbrøt hun.

– Grøt av følelser

Når VG møter vinnerne dagen derpå, har det fortsatt ikke sunket helt inn at de skal forsvare Norges ære i Wien 23. mai.

­– Jeg våknet dehydrert og med hodepine – og med en grøt av følelser, tanker og inntrykk som skal fordøyes, sier Mørland.

Debrah Scarlett skyter inn: – Jeg våknet med et smil og måtte klype meg i hånden. Har vi virkelig vunnet?

Uvant rolle

21-åringen forklarer at hun ikke er vant med å stå i fokus som det hun måtte etter seieren. Hun innrømmer at hun ble konfrontert med spørsmål fra pressen etterpå på grunn av ordvalget sitt.

– Jeg fikk høre at noen kommenterte det. Men det var sånn jeg følte … jeg er en ung person. Og i en sånn situasjon – hva skal man si? Man er litt tom for ord også. Jeg forholdt meg ikke helt profesjonelt til det. Beklager for alle rare … sier sangeren uten å fullføre setningen.

Mørland støtter henne uansett:

– Det var en ærlig reaksjon, sier han om duettpartnerens utbrudd.

Vinnerlåten skrev han for tre år siden. Den har ligget og «godgjort seg» i en skuff. Grimstad-mannen Mørland flyttet nylig hjem til Norge etter å ha bodd i England i 12 år, hvor han har jobbet med musikk på heltid.

Halvt sveitsiske Debrah Scarlett er også musiker på fulltid. Hun har flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd og jobbet i Sveits i mange år. TV-seerne husker henne kanskje som semifinalist i «The Voice» i 2013. Det var der hun ble oppdaget av Mørland.

Les også:– Følte oss ikke som outsidere

Mens flere musikkanmeldere har omtalt duoen som «outsidere», har de figurert som oddsfavoritter. At enkelte mener at kjærlighetsballaden ikke kommer til å skille seg nok ut i den internasjonale finalen, tar de ikke så tungt.

­– Mange Eurovision-fans ønsker seg spektakulære saker, men vi formidler noe jordnært, skjørt og ekte, mener Debrah Scarlett.

Roet nervene

Når Mørland antyder at de nok kan sørge for at showet tar av enda litt mer på slutten, bremser hun ham:

­– Jeg synes vi må beholde roen.

En som hjalp dem begge å ha nervene under kontroll før de gikk på scenen første gang lørdag, var Hanne Krogh – som var selvskreven gjest på grunn av Bobbysocks’ 30-årsjubileum.

– Hun var så flink til å få oss til å nyte øyeblikket. Det var så fint, forteller Mørland.

Selv om de hadde et håp om å vinne, trodde de egentlig ikke at de skulle bli ropt opp som gullfinalister.

– På en sky

– Vi fløt litt på en sky da vi sang. Jeg husker jeg plutselig begynte å smile midt i sangen. Vi skulle egentlig være alvorlige. Men jeg tenkte at dette er siste gang jeg skal synge i Spektrum, ler Debrah Scarlett.

– Og så ble det tre ganger. Det var så digg, legger hun til.

Duoen er opptatt av å vise takknemlighet overfor seerne.

– Det er så viktig. Dere skrive at vi takker for alle stemmene!

NB: Søndag ettermiddag ligger vinnerlåten helt øverst på iTunes, mens Staysman & Lazz, som endte som nummer tre med «En godt stekt pizza», er på annenplass.

Nysgjerrig på alle terningkastene?Du finner dem her

VGs Stein Østbø kommenterer:Det enkleste er det mest effektive

ALT OM MGP-SIRKUSET HER

Her kan du lese mer om