BODØ: I fjor ble Bodø besøkt av VG-lista Topp 20. Her er Sirkus Eliassen, som består av brødrene Erik og Magnus, fotografert på scenen. FOTO: ANDERS VANDERLOOCK/VG

VG-lista-konkurransen «By X»: Kun få timer igjen!

Nå er det kun noen timer før fristen i VG-lista konkurransen «By X» går ut, og i morgen skal juryen avgjøre hvilken by som får avslutte VG-lista-turneen i sommer.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Byer i hele landet har mobilisert seg, og konkurransen har skapt enormt engasjement flere steder. DNB-sjefer, politikere og kjendiser har stilt opp, og det er blitt laget musikkvideoer og avholdt folkefester på flere steder i landet.

VGTV: Går bananas for å få VG-lista til hjembyen

Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, sier at det aldri før har vært så mye engasjement rundt et VG-arrangement på sosiale medier.

- VG-lista har alltid vært et populært arrangement i sosiale medier, på grunn av ungdommene som er vant med å bruke Facebook og Instagram - og artistene som har stor appell. Vi hadde håpet på stor respons, men at det skulle bli så vilt som det er nå er over våre beste anslag. Folk er både rå på å organisere, og har en utrolig fantasi! Jeg tror juryen - som skal ta hensyn til både engasjement og kreativitet - får en tøff jobb.

LES MER OM KONKURRANSEN!

Per søndag kveld, har disse ti byene fått flest «likes»:

1. Sortland

2. Haugesund

3. Finnsnes

4. Sarpsborg

5. Brønnøysund

6. Vardø

7. Fredrikstad

8. Kongsvinger

9. Mosjøen

10. Hammerfest

Men selv om din by ikke får flest stemmer, kan du likevel få VG-lista til din by. Juryen vil i tillegg til stemmene, se på hvilken by som har hatt mest engasjement og kreativitet i konkurranseperioden.

- Ingenting er avgjort. Juryen har ikke hatt kontakt den siste uken. Nå lar vi innspurten gå sin gang i de ulike byene, så skal vi sette oss ned tirsdag for å bli enige. Det er ikke godt å si hvor lang tid det vil ta, vi jobber til vi er klare. Maken til engasjement hadde vi ikke drømt om. Det sier alt om VG-listas posisjon rundt i landet, sier Øystein Milli, avdelingsleder i VG Rampelys.

JURYEN: Disse velger «By X»

Det er DNB som sponser konserten i Tromsø, og i «By X». Merkevare- og sponsorsjef i DNB, Camilla Forberg sa til VG i forrige uke at det er gøy å kunne glede det norske folk.

- Vi i DNB tenkte at vi får gjøre som det norske folk gjør om sommeren - de trekker ut! Det er vanskelig å drive reklame på TV når ingen sitter inne og ser på, så da flytter vi ut med kundene våre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder