LEGGER SEG FLAT: Dr. Dre, her avbildet under premieren av «Straight Outta Compton» i Los Angeles, mener selv at har blitt en nytt menneske de siste 20 årene. Foto:Valerie Macon,Afp

Dr. Dre beklager tidligere voldshandlinger

De siste dagene har Dr. Dre (50) blitt konfrontert med flere tidligere voldsepisoder. Nå ber han om unnskyldning.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne helgen blir «Straight Outta Compton» satt opp på et knippe norske kinoer. Filmen forteller historien om hip hop-gruppen N.W.A. (Niggaz With Attitude), og i den forbindelse har Dr. Dre – som spilte en viktig rolle i gjengen – fått mye oppmerksomhet i mediene. Ikke alt har vært like hyggelig.
Les også: Musikkbransjens mektigste: Varsler at gratistjenester blir endret

«For stygt» for publikum

Denne uken gikk flere kvinner hardt ut mot «Straight Outta Compton», på bakgrunn av visse hendelser som ikke er inkludert i filmen. Ekskjæresten til Dr. Dre, R'n'B-artisten Michel'le, har eksempelvis ikke fått plass i det biografiske materialet.

– Hvorfor skulle Dre tatt meg med i filmen? Jeg var bare den stumme kjæresten som ble banket opp og fikk beskjed om å sitte ned og holde kjeft, sier Michel'le til VLAD.
Journalisten Dee Barns, som fikk bank av Dr. Dre under en platelansering i 1991, har også engasjert seg i saken. I et lengre innlegg hos Gawker påpeker hun at voldsepisoden, som Dr. Dre selv erkjente, ikke er inkludert i filmen. Det burde den heller ikke vært, mener hun.
– Sannheten er altfor stygg for publikum, skriver hun.Les også: Knallåpning for «Straight Outta Compton»

Jobber med seg selv

Nå har Dr. Dre servert New York Times en offisiell uttalelse, hvor han tydelig gir uttrykk for at han angrer på sin egen oppførsel.
– For 25 år siden var jeg en ung mann som drakk altfor mye, og jeg hadde ingen struktur i livet mitt. Imidlertid er dette ingen unnskyldning for det jeg har gjort. Jeg har vært gift i 19 år. Hver dag jobber jeg med meg selv for å bli en bedre mann for familien min, og jeg søker veiledning underveis. Jeg gjør alt jeg kan for å unngå å bli den mannen jeg en gang var, sier han, og fortsetter:

– Jeg beklager til kvinnene jeg har såret. Jeg angrer dypt på det jeg har gjort, og jeg vet at dette vil følge oss for resten av livet.

Dr. Dre er for øvrig aktuell med platen «Compton», etter 16 års pause på albumfronten. «Straight Outta Compton» fikk en firer på terningen av VGs anmelder.
Så du denne? Drapstiltalte Suge Knight saksøkt av enke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder