HER ER’N: Kendrick Lamar på scenen på Øyafestivalen. Foto: Leserbilde

Fotoforbud på Kendrick Lamar-konsert - send oss dine beste bilder!

Verdens største hiphop-stjerne har nedlagt fullt fotoforbud før kveldens konsert i Tøyenparken. Vi vil ha dine bilder likevel. Statsminister Erna Solberg koste seg på konserten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Øyafestivalen opererer i år med to typer fotoakkrediteringer, ett for å ta bilder inne på festivalområdet, og ett for å kunne ta bilder av konserter foran scenen.

PULITZER-VINNER: Kendrick Lamar vant Pulitzer-prisen for musikk for 2018. Foto: Leserbilde

VG fikk tidligere i dag beskjed av pressesjef Jonas Prangerød om at avisen ikke vil få fotopass i dag. Dette fordi VG publiserte bilder fra Arctic Monkeys-konserten i går hvor det var fotoforbud. VGs fotograf tok bilder fra publikumsplass, i likhet med tusenvis av andre.

SEND OSS DINE BILDER AV KENDRICK LAMAR PÅ SCENEN HER ELLER I TIPSPORTALEN 2200@vg.no

VGs fotograf har likevel sluppet inn gjennom portene i dag og har fått beskjed om at fotoregler fra artister følges. Kveldens hovedattraksjon Kendrick Lamar har også fotoforbud i kveld.

Les også: Norske medier protesterer mot fotoforbud på Britney Spears-konsert

VGs sjefredaktør Gard Steiro sier fotoforbud er en uakseptabel innskrenking av pressens mulighet til å rapportere fra store kulturbegivenheter.

– Vi verken aksepterer eller respekterer slike begrensinger. I tillegg er det jo komplett meningsløst å nekte mediene å ta bilder når tusenvis av mobiltelefoner foreviger hele konserten.

Steiro sier VG ikke kommer til å boikotte konserten ved å ikke anmelde den.

– Leserne skal ikke rammes mer enn nødvendig av festivalleldelsens ukloke beslutning. Og vi vil - forbud eller ikke - publisere bilder av artistene. Jeg håper folk som er på konserten vil hjelpe oss.

STATSMINISTER-SELFIE: En fan tar bilde av seg selv med statsminister Erna Solberg på Øyafestivalen torsdag. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Publikum kan ta så gode bilder man kan med mobilkamera, eller annet kompaktkamera som har blitt godkjent ved inngangen. Derfor ønsker vi å få tilsendt bilder fra dere som kan brukes til anmeldelsen som vil bli publisert i kveld!

Statsminister Erna Solberg var også på konserten i kveld, og så i følge NTB ut til å kose seg på konserten. Hun er avbildet med en øl i hånden mens hun jubler for hiphop-kongen fra Los Angeles. Hun lot også fans ta «selfies» sammen med seg i Tøyenparken.

KOSTE SEG MED KENDRICK: Statsminister Erna Solberg på Øyafestivalen. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder