Den spinkle, store stemmen

KØBENHAVN (VG) Med en sart, spinkel stemme entret Thomas Dybdahl (23) den norske musikkscenen i høst med ulidelig vakre «From Grace».

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Singlen er hentet fra debutalbumet "That Great October Sound", som mottok strålende kritikker og et foreløpig salg på rundt 5.000 eksemplarer. Og tro nå ikke at tittelen på singlen, "From Grace", var tilfeldig. Hovedalbumet til vokal-ikonet Jeff Buckley het nemlig "Grace". På "From Grace" er Thomas Dybdahl nesten mer Jeff Buckley enn Buckley selv var.

- Buckley er helt klart en stor inspirasjonskilde. Men det er nok den eneste direkte referansen på platen, sier Dybdahl, som synes det er svært kjekt å kunne varme opp for Kaizers Orchestra på denne turneen.

- Jeg torte ikke å ha noen forventninger før platen. Så jeg er veldig glad for den positive responsen så langt, sier Dybdahl.

Egentlig var han gitarist i Stavanger-bandet Quadraphonics, som hadde store mål og drømmer - og kontakter som Will Smith - i USA. Men ingenting skjedde. Quadraphonics ble historie. Dybdahl vil helst ikke snakke så mye om sine snaue fem år i bandet - til det er musikken også for fjern fra hans egen - men innrømmer at han tidvis var ganske desillusjonert.

- Jeg hadde jo vært med såpass lenge at jeg ikke kunne slutte dersom det plutselig skulle skje noe. Da hadde jeg lyst til å være der, sier Dybdahl.

Men ingenting skjedde. Før han ga ut sitt lavmælte album tidligere i høst.

- Det var i ventetiden med Quadraphonics at jeg begynte å skrive egne sanger, sier Stavanger-gutten, som også har to EPer på samvittigheten.

- Jeg visste ikke engang at jeg kunne synge inntil for et par år siden...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder