PelleK: – Jeg tror ikke den norske musikkbransjen anerkjenner meg i det hele tatt

Musikkvideopremiere: PelleK – «Whispers»

Fansen til Per Fredrik «PelleK» Åsly (29) griner, besvimer og tatoverer navnet på albumet. Alt har han fått til på egenhånd.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Åsly er internettfenomenet som låste seg inne på et rom for å lære seg å synge flere oktaver enn noen andre - og deretter gjøre suksess på YouTube.

Nå er hans YouTube-konto den største norskeide musikk-kanalen på internett, og tilbudene om å delta på utenlandske arrangementer renner ifølge Åsly selv stadig inn.

Etter deltakelsen i «Skal vi danse» er det også kommet en del forespørsler fra Norge, forteller 29-åringen. Men den norske musikkbransjen er Åsly ingen del av.

– Jeg tror ikke den norske musikkbransjen annerkjenner meg i det hele tatt, sier Åsly til VG og ler.

Fikk du med deg? Nettfenomenet Jenny Sofie (15) headhuntet av Disney

Idiotisk tid

Han understreker at han ikke har noe i mot plateselskapene eller bransjen, og sier han gjerne ville samarbeidet med flere tyngre musikkaktører også i Norge.

– De eneste to jeg har kontakt med er vel Christer Falck, som jeg sang for på en release han hadde tidligere, og min gode kompis Stian «Staysman» Thorbjørnsen. De er skikkelig bra folk.

Nå gir han ut sitt tredje album for seg selv. Videopremieren på den første låten, «Whispers», kan du se øverst i denne saken.

– Jeg ville lage en slik video fordi jeg syns det er bullshit at man skal vokse opp og føle at man er helt ubrukelig, og til og med bli mobbet fordi man ikke fremstår som helt perfekt. Man skal ha de dyreste tingene og klærne, masse followers på sosiale medier, være så utrolig veltrent, ha den beste jobben, mest penger, bra karakterer og så videre. Jeg påvirker millioner av mennesker hver eneste uke, og jeg syns det er utrolig viktig at alle forstår at det her er en idiotisk tid å leve i, og at vi ikke trenger å føye oss etter de dumme forventningene som samfunnet prakker på oss fra morgen til kveld, sier han om videoen.

Det norske musikkfenomenet Kygo: – Utfordring med avstandsforhold

Press

Han kjenner selv på presset om å prestere, selv om det fortoner seg annerledes for ham. I forbindelse med innspillingen av en naken-scene i filmen «Creators - The Past» med Gerard Depardieu og William Shatner måtte han trene hver dag og spise «enormt kjedelig mat» i syv måneder for å få six-pack.

– Samtidig ble jeg bedømt konstant av skuespillere som har 70 filmer bak seg, jeg måtte også produsere YouTube-videoer og svare på over 100 fan-meldinger om dagen. På et punkt stengte jeg for innkommende meldinger på Facebook og tok meg en stor pizza og bare tenkte «fuck it, jeg er så gåen». Og da fikk jeg utrolig dårlig samvittighet og tenkte at «nei, jeg må være bedre en det her», sier Åsly.

Alan Walker er Norges nye musikkfunn: Inn på Billboard Hot 100

– Hvordan preger YouTube-suksessen deg i hverdagen?

– Det er lenge siden jeg har gått utenfor døra uten å ta selfies eller skrive en autograf, så det preger meg både på jobb og privat. Men det er gøy. Jeg elsker YouTube, og syns det er koselig å møte fansen hver eneste dag. Det er jo det at jeg møter dem så ofte som også har gitt meg inspirasjon til å skrive det nye albumet mitt, hvor denne sangen er fra.

– Har du noen gode historier fra møter med fans?

– På turnè har jeg møtt en del crazy fans. En gang var det en jente som besvimte da jeg møtte henne backstage, og det er jo ofte at folk begynner å grine. Sist jeg ga ut album var det flere som tatoverte tittelen på det nye albummet på forskjellige steder på kroppen også, det var veldig kult! Hun ene over hele brystet, og hun andre ved nakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder