KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Jan Fredrik Karlsen tar over jobben som musikkansvarlig i MGP. Foto:Foto: Christian Clausen / VG,

Jan Fredrik Karlsen blir ny MGP-general

Har du en drøm om å stå på Melodi Grand Prix-scenen? Da er det Jan Fredrik Karlsen du må overbevise – han har nemlig tatt over rollen som musikkansvarlig i MGP.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I mars ble det kjent at Vivi Stenberg (41), som har vært musikkansvarlig i MGP siden 2012, gir seg.

Mandag kveld ble Jan Fredrik Karlsen presentert som hennes arvtager, melder NRK.

SLUTTET: Vivi Stenberg. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

– Dette er en helt fantastisk og spennende utfordring som jeg ser veldig frem til å sette meg inn i. MGP har en utrolig sterk posisjon i hele det norske populærkulturelle bildet, sier Karlsen til VG.

Karlsen har i mange år jobbet i musikk og TV-bransjen, blant annet som artistmanager og som dommer i talentprogrammer som «Idol» og «X-Faktor».

– Jeg er både ydmyk og spent på å ta fatt på denne oppgaven. Nå skal jeg ta med meg min erfaring, og se hvilke fantastiske låter og artister vi kan finne i landet vårt.

– Hva blir annerledes med deg i rollen som musikkansvarlig?

– Det vil tiden vise. Jeg er en fyr med et stort engasjement, jeg har mange sterke meninger – jeg er ikke en forsiktig fyr som sitter stille i et hjørne. Det kommer nok til å synes på valgene vi tar.

Karlsen presenterer seg selv som et «frisk pust» i den norske MGP-gruppen. Nå er han klar for å ta ansvar for å finne en låt som kan engasjere – både i Norge og i Europa.

– Fra i dag kan folk sende inn bidrag, så nå starter arbeidet med å finne de beste låtene, forteller en svært engasjert Karlsen.

VG+: Les stort intervju med Jan Fredrik Karlsen her (krever innlogging)

– En solid ressurs

Stenberg er ikke den eneste som har takket for seg i MGP-jobben. Stian Malme, som var prosjektleder for MGP siden 2004, ga seg samtidig som 41-åringen. Det er NRK-mannen Stig Karlsen som overtar roret etter Malme.

– Det er en stor glede at vi nå har fått med Jan Fredrik Karlsen på laget. Han er en solid ressurs som Melodi Grand Prix vil dra stor nytte av. Jeg ser virkelig frem til å få jobbe med en kapasitet med så mye entusiasme som Jan Fredrik, sier Stig Karlsen i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det også frem at Stenberg er strålende fornøyd med arvtageren sin:

– Det er få mennesker i Norge som vet like godt som ham hvor stor gjennomslagskraft musikk kan ha i TV-ruten.

Kjendiser ønsket seg Sundnes

Forrige måned signerte kjendiser som Tooji, Didrik Solli-Tangen, Alexander Rybak, Hanne Sørvaag og Maria Haukaas Mittet en underskriftskampanje på at de ønsket at Per Sundnes (48) skulle gjøre comeback i jobben som Melodi Grand Prix-general.

LES OGSÅ: Juryleder trakk seg etter NRK-tabbe

Slik ble det altså ikke.

8. plass i Eurovision

I år sendte det norske publikumet Mørland og Debrah Scarlett til Eurovision-finalen, og der klarte de å nå en 8. plass.

Førsteplassen var det svenske Måns Zelmerlöw som kapret, og det før alle landene hadde gitt sine stemmer.

VG anmeldte alle Eurovision-låtene – direkte! Se hvilket terningkast de fikk her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder