I DÅRLIG FORM: I 2007 åpnet Amy Winehouse Hovefestivalen i Arendal - der dette bildet er tatt - med en underlig seanse. «En bløff», var tittelen på VGs terningkast to-anmeldelse. Foto: Rolf Jarle Ødegaard , VG

Pappa Winehouse vil lage ny film om Amy

Mitch Winehouse har aldri lagt skjul på at han sterkt misliker årets dokumentarfilm om datteren Amy. Nå røper han egne filmplaner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er den britiske musikkavisen NME som siterer nyhetsbyrået BANG Showbiz på planene til Mitch Winehouse. Uttalelsene skal han ha kommet med under den årlige Amy Winehouse Foundation Gala i London den 15. oktober.

Amy Winehouse døde for drøyt fire år siden, den 23. juli i 2011.

Hun ble bare 27 år gammel, men var på dødstidspunktet en av de mest omtalte artisttalentene i hele verden.

Amy Winehouse slet imidlertid med rusproblemer og døde av alkoholforgiftning.

Hun var flere ganger i politiets søkelys, også i Norge der hun i 2007 ble innbrakt (i Bergen) for narkotikabesittelse.

Også på scenen blir Amy Winehouse husket både som en enestående og en skandaløs artist.

SÅRENDE: Mitch Winehouse, her avbildet ved statuen av datteren Amy som ble avduket ved Stables Market i Camden, London i fjor, mener den ferske dokumentarfilmen om datteren er så feilvinklet at han nå går i gang med en helt ny film. Foto: Tim Ireland , Ap

I august i år kom dokumentarfilmen «Amy» av Asif Kapadia, der Mitch Winehouse selv medvirker, men som han har brukt tiden etterpå til å kritisere sterkt.

– Alle som ikke er med i filmen er eitrende forbanna. De vil at også deres stemmer skal bli hørt. Vi vil ikke være som Asif, vi vil la folk si hva de vil, men vi vil ikke at den (filmen) skal bli negativ, skal Mitch Winehouse ha fortalt BANG Showbiz og la til at håpet var å starte med filmen ganske så snart.

Les VGs anmeldelse av «Amy» her!

– Det er så mange flere sider ved Amy enn bare sangen og alt det andre. Hun lagde en kjoleserie for Fred Perry, ikke vet jeg hvordan hun klarte det, men hun gjorde det, og de selger ennå. Folk vet ikke helt om denne siden av henne, den kreative siden, fremholdt Mitch Winehouse som samtidig benektet at han ville lage sin egen film om datteren som en hevn for Asif Kapadias dokumentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder