I MINUS: Kurt Nilsen har hatt stor suksess som artist etter at han slo gjennom med å vinne «Idol» i 2003. I år går selskapet hans for første gang i minus. Foto: TROND SOLBERG

I MINUS: Kurt Nilsen har hatt stor suksess som artist etter at han slo gjennom med å vinne «Idol» i 2003. I år går selskapet hans for første gang i minus. Foto: TROND SOLBERG

Kurt Nilsen i underskudd

Manageren: - Ingen dramatikk

Etter å ha håvet inn millioner de siste årene gikk Kurt Nilsens (34) selskap Lord Records i underskudd i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Regnskapet viser at popstjernen hadde halvparten så store inntekter som året før, knapt 1,9 millioner i 2012 mot over fire millioner i 2011. Totalt endte selskapet i underskudd med nesten 137.000.

Til sammenlikning var årsresultatet for 2011 på knappe 1,4 millioner kroner. Året før var årsresultatet 1,9 millioner.

Bare ett år tidligere, i 2009, har Lord Records tidligere hatt et resultat godt under millionen. Da var årsresultatet på 120.000 kroner.

Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen sier regnskapet speiler fjorårets lave aktivitet for bergensartisten.

- Fjorårets aktivitet var betydelig lavere enn den noen gang har vært. Det var planlagt, og regnskapet reflekterer et betraktelig roligere år enn han har hatt siden han vant «Idol» i 2003. Dette året har vært diametralt motsatt, og det er også kalkulert, sier han, og utdyper:

- Han tok det rolig i fjor fordi vi visste 2012 ville bli ekstremt hektisk. Vi brukte mye tid til å planlegge, og spilte inn den norske platen som ble kritikerrost og lå på toppen av VG-lista i flere uker. Alt ble iscenesatt i fjor og iverksatt i år.

- Men han havner likevel på et underskudd?

- Det er mer eller mindre sånn det ble. Resultatet endte der, men det er ikke forbundet med noe dramatikk. Det har vært planlagt, og så er det bare å glede seg til å lese resultatet til neste år, sier Karlsen.

Kurt Nilsen, som står som enestyrer av selskapet, har drevet turnévirksomhet i stor stil etter at han var med på "Hver gang vi møtes" i vinter. Samtidig kunne seerne se ham som dommer på "Idol".

34-åringen tok selv ut en drøy million i lønn i fjor, ifølge notene i regnskapet. I tillegg står det at Nilsen har lånt nesten 300.000 av selskapet, som han skal betale tilbake ved å bruke 2012-utbyttet.

Artisten har litt penger på bok i Lord Records, men ikke mer enn 400.000 kroner i rent bankinnskudd. Egenkapitalen har sunket fra 1,1 millioner kroner til nesten 700.000. Han hadde også langt mindre til gode gjennom fordringer ved utgangen av 2012 enn han hadde året før.

Selskapet har imidlertid lite langsiktig gjeld.

I tillegg til all jobbingen ble det kjent i sommer at Kurt og kona Kristin går hver til sitt etter syv års ekteskap.

- Kurt kan bekrefte at forholdet dessverre er slutt, sa manager Jan Fredrik Karlsen til VG i slutten av juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder