EKSTREMT HØYT TEMPO:  - Bassen alene kunne fungert som hjertestarter, om det hadde vært behov for det. Låtskiftene er brå, ikke-eksisterende og virker altfor dårlig planlagt til å være et show på dette nivået, skriver VGs anmelder om fredagens konsert med  Ellie Goulding.
EKSTREMT HØYT TEMPO: - Bassen alene kunne fungert som hjertestarter, om det hadde vært behov for det. Låtskiftene er brå, ikke-eksisterende og virker altfor dårlig planlagt til å være et show på dette nivået, skriver VGs anmelder om fredagens konsert med Ellie Goulding. Foto: Mattis Sandblad , VG

Konsertanmeldelse: Ellie Goulding

Traust treningssenterpop

MUSIKK

Mysteriet Ellie.

Publisert:

Ellie Goulding

STED: Telenor Arena

PUBLIKUM: ca. 16 000

Det er mye bra med Ellie Goulding.
«Around U» er en av det mest gledelig boblende og gøyalt tøysete låtene som er skrevet om, eh, stalking.

«Burn» er en av de mest insisterende og glødende manisk låtene som er skrevet om å, eh, tenne fyr på ting.

Dessuten hadde hun med seg veldig mye gullkonfetti på «Love Me Like You Do», låta fra den filmen du vet.

Les også: Ellie Goulding i livsfare på norgesferie

Utover det er det MYE av henne. Musikken går i alle retninger. Den prøver å summere og samle det beste av popmusikk. Den prøver å gjennomanalysere det produsentene hennes har laget tidligere, og destillere dette til noe høyere enn seg selv. Som om man ved hver låt prøver å følge en formel eller knekke en kode (som hun helst vil at folk skal slutte å snakke i).

Det blir mye utestemme av slikt. Nå er Telenor Arena riktignok ganske stor, men til og med her blir det ganske høylytt det briten leverer.

Også terningkast to: Plateanmeldelse: Ellie Goulding – «Delirium»

Sceneshowet er meningsløst selvforherligende. I starten mye lakk og lær. Senere noe som minner om treningsdrakter med neoneffekter. Så en hvit kjole, før hun er tilbake i en annen variant av læret. Det er ingenting i veien med noe av dette, men det gir samtidig ingen mening.

Heller ikke de synkroniserte mannlige danserne, som mot slutten viser at også synkronisert joggedress kan være lov i 2016. Eller de tilbakelente musikerne som gjør samtlige av de langt over 20 låtene mer eller mindre akkurat som på plate.

Husker du? Ellie Goulding til VG: - Jeg har løpt av meg puppene

Unntaket er et nydelig øyeblikk, der hun viser at hun egentlig er en nedpå indieartist med hvit kassegitar. «Devotion» blir sånn sett også noe som er bra med 29-åringen.

Ellers er tempoet ekstremt høyt. Bassen alene kunne fungert som hjertestarter, om det hadde vært behov for det. Låtskiftene er brå, ikke-eksisterende og virker altfor dårlig planlagt til å være et show på dette nivået.

Men uansett er det imponerende at hun, i Norge, har tatt turen fra Rockefeller til fotballstadionet på Fornebu på bare tre år. Mysteriet er hvorfor.

TOR MARTIN BØE

Her kan du lese mer om