MED GRUNN TIL Å JUBLE: Måns Zelmerlöw løftet flagget over hodet da det ble klart at han vant Eurovision Song Contest i Wien. Foto:Samuel Kubani,Afp

Stockholm får Eurovision

Söta bror flytter musikkonkurransen til hovedstaden.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over fire år gammel

Da Måns Zelmerlöw tok seieren hjem til Sverige i Wien, begynte en ny konkurranse. Hvem får arrangere musikkfesten neste gang?
Det har det vært spekulert i hvilken svensk by som skal holde konkurransen. Nå er det altså avgjort at det er Stockholm og området rundt arenaen Globen som skal arrangere Eurovision Song Contest 2016.

– Jeg ser frem til å ønske hele Europa velkommen til Stockholm og et av verdens største TV-begivenheter, sier SVT-sjef Hanna Stjärne til egen kanal.

Nå må altså ivrige Eurovision-fans belage seg på å besøke svenskenes hovedstad.

– Eurovision Song Contest er både en musikkfest og en folkefest, og i Stockholm kan vi by på begge deler, fortsetter Stjärne.

Les også: Folket og ekspertene var enige: Sverige vant fortjent!
Sist Sverige arrangerte Eurovision var i 2013, etter at Loreen vant med «Euphoria». Da var det Malmø som vant slaget om konkurransen. Denne gangen er Malmö Arena allerede fullbooket for perioden SVT og Euovision trenger den. Derfor er det nå Globen og scenene rundt som blir arena for musikkonkurransen.

SVT skriver i en pressemelding at den runde arenaen Globen, den relativt nye Tele 2 Arena og flere andre bygninger vil bli brukt i gjennomføringen av showet. Stockholm by skal også være med i gjennomføringen av den massive produksjonen.

Eurovisiong Song Contest har også i år 2000 blitt arrangert i Globen. Den gang var det Olsen Brothers med «Fly on the wings of love» som vant.
Har du lest? Måns Zelmerlöw får dødstrusler etter Instagram-bilde

Her er resultatlisten fra Eurovision-finalen 2015

Mer om

  1. Melodi Grand Prix
  2. Sverige

Flere artikler

  1. Måns Zelmerlöw får dødstrusler etter Instagram-bilde

  2. Mer Eurovision-trøbbel for svenskene

  3. Svenskene i Eurovision-drama

  4. Eurovision-kommentar: Banket gul og blå igjen...

  5. Samiske flagg forbudt under Eurovision

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder