Michael Jackson etter andre dag i retten: - Jeg er sint...

Talskvinnen: -Han er sint på grunn av alle løgnene

(VG Nett) Michael Jackson klarte ikke å beherske seg da han forlot rettslokalet natt til onsdag norsk tid.

Artikkelen er over 15 år gammel

BLE STRESSET: Michael Jackson ville ikke at familien skulle se Martin Bashirs dokumentar om han. Derfor fløy han dem til Miami da den skulle vises på TV. Foto: EPA

- Jeg er sint. Jeg har det bra, men jeg er sint.

Han hadde da sett Martin Bashirs omstridte dokumentar Living with Michael Jackson, og hørt Bashir i vitneboksen. Journalisten nektet å svare på en rekke spørsmål fra Jackson-forsvarer Thomas Mesereau, som på sin side mente Bashir viste forakt for retten.

Jackson var i godt humør i starten av visningen, og beveget seg i takt med sin egen musikk på TV-skjermen. Da temaet i dokumentaren gikk over til Jacksons forhold til andres og sine egne barn var han i alt annet enn godt humør. På et tidspunkt felte også 46-åringen tårer.

VG har vært inne i rettssalen under de to første dagene av rettssaken. Du finner sakene i VG Netts MJ-spesial.

- Et sirkus av løgner

Etter at Jackson tirsdag uttalte at han er sint forteller nå Raymone Bain hva popstjernen mente. Bain er Jacksons private talskvinne.

- Han sitter der og hører på alle disse løgnene. Han har opprettholdt sin uskyldighet og hørt på et sirkus av løgner i over et år nå. Enhver person vil føle seg seg sint når man blir beskrevet på en slik måte, uttaler hun på Jacksons egen hjemmeside.

- Han har snakket med sine advokater, og han føler seg trygg på rettssystemet og at han får en rettferdig rettssak. Han vet at han blir frikjent når sannheten kommer frem.

- Men han er sint. Han er også glad for at han endelig får en sjanse til å renvaske seg selv og ryktet sitt, sier Bain.

Jurymedlem gråt

Den 90 minutter lange dokumentaren ble vist på en stor TV-skjerm i rettssalen. Noen av dommerne satt fremoverbøyd på stolene sine, noen smilte eller lo da Jackson sa morsomme ting, og noen beveget hodene i takt med Jackson-musikken som ble spilt i filmen.

Noen smilte også da Jackson sang "smile while your heart is breaking" mens han forlot et hotell. I dokumentaren kunne du også se Jackson kjøre go-cart, klatre i trær og lære Bashir den anerkjente moonwalk.

En av dommerne felte tårer da Jackson snakket om sin vanskelige barndom og sin ekstremt strenge far. Jackson forteller i dokumentaren blant annet om den gangen moren sa: "Joe, du kommer til å drepe ham".
I dokumentaren fortelles det også om Jacksons forhold til barn, og man blir introdusert for gutten som nå har anklaget ham. Det kommer frem at de to har sovet på samme soverom.

Dette bildet er fra Sky og E!s omfattende rekonstruksjoner av Michael Jackson-saken. Skuespilleren Edward Moss spiller Jackson. Dette er fra rekonstruksjonen av andre dag i retten. Foto: AP

Bashir nektet å svare på nærmere 30 spørsmål fra Meserau, blant annet hvor mange timer opptak han gjorde i forbindelse med innspillingen av dokumentaren.

Det var tydelig at Jackson ikke likte det som skjedde. På et tidspunkt slo han ut med armene og nærmest ba Bashir om å snakke ut. Bashir snakket svært lavt da han satt i vitneboksen. TV-kanalene Sky og E! rekonstruerer Jackson-saken. Også der kom det tydelig frem at Jackson ble sint under vitnemålet til Bashir.

Ann Kite, en tidligere Michael Jackson-ansatt tok også plass i vitneboksen tirsdag. Utspørringen av henne og dramaet i Michael Jackson-saken fortsetter i kveld norsk tid.

Du kan kan følge utviklingen på VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder