Se Briskeby-Lises comeback – som stuntkvinne!

Ti år siden forrige Briskeby-låt

Ti år etter sitt forrige album gir Briskeby ny gass til
karrieren med en fartsfylt video der Lise Karlsnes utfører stunts - fra taket på en bil i stor fart - som kan stoppe hjertet på meningmann.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Hun gjorde sikkert åtti prosent av stuntene selv. Jeg er utrolig imponert, sier regissør av gruppas video til «Rookie Mistakes», Shaun Higton.

Lise Karlsnes har utfordret seg selv via både rapellering og fallskjermhopp tidligere og innrømmer at hun «ikke eier frykt», som hun selv sier.

– Jeg kjente det på adrenalinet ja, men det var kjempegøy. Kanskje har jeg en ny karriere på gang?

Hun avviser likevel at hun er en adrenalinjunkie i utgangspunktet.

– Jeg oppsøker ikke slike ting aktivt, men de har likevel en tendens til å komme til meg, sier hun.

Videoen ble til i februar i år. Regissør Higton – som for øvrig også er mannen bak viralhit’en om Facebook-likes, «What’s On Your Mind?» som til nå er sett av 13 millioner på YouTube - og bandet ønsket å finne en original vri på det visuelle følget til Briskebys comeback-single; å ta for seg spillefilmkonseptet og utvikle det derfra.

Sjansen bød seg da de fikk tillatelse til å bruke den avstengte E18 forbi Holmestrand etter kollapsen av Skjeggestad bru til å spille inn den actionfylte videoen.

Følelsen av å ha en motorvei helt for seg selv får Lise Karlsnes til å riste litt, dog humørfylt, på hodet.

– Min største anger er vel at her har vi to filer på E18 helt for oss selv og kan kjøre i 280 uten en purk i mils avstand – det var jo min største sjanse her i livet til å ta en real joyride! Men det gjorde vi ikke, smiler hun.

Lise Karlsnes har brukt de siste ti årene med Briskeby-pause på flere prosjekter – to ganger har hun lansert seg som soloartist, uten helt å lykkes, først som Lise Of The Woods i 2010, deretter under sitt eget navn året etter.

Hun nådde heller ikke helt opp i Melodi Grand Prix i 2012 og konkurrerte senest i vinter i «Mitt dansecrew».

Lise har også deltatt i «Det store korslaget», mens gutta blant annet har gitt ut to plater med Ken Stringfellow fra The Posies under navnet The Disciplines.

BRISKEBY TI ÅR SENERE: Briskeby satser friskt på en ny vår, ti år etter at de sist ga ut plate. Første single ut er «Rookie Mistakes». Her er gjengen samlet foran et stillbilde fra deres nye video. Fra venstre Claus Heiberg, Lise Karlsnes, Bård Helgeland og Bjørn «Bulle» Bergene. Foto:Frode Hansen,VG

Hele tiden har Briskeby vært omgangsvenner, og for to år siden takket de ja til å gjøre én eneste konsert på Stavernfestivalen. Det ga mersmak.

– Å komme ut foran 12.000 mennesker som ikke bare sang med fra refrenget, men fra første vers – det var fantastisk. Håret forlot armen, faktisk. Det er var et sånt gåsehudøyeblikk, forteller Karlsnes.

Med en slik varm velkomst etter så mange år, innså de at Briskeby fremdeles både var relevante og hadde et publikum. Dermed var det duket for det uunngåelige comebacket for bandet som dominerte de norske hitlistene de første årene av 2000-tallet med låter som «Propaganda», «Wide Awake», «Hey Harvey», «Hey Baby» og «Joe d’Allesandro».

– Det lå vel litt i korta, vi omgås jo privat og har snakket om det noen ganger. Stavernfestivalen ble katalysatoren. Det er vel bare Beatles og ABBA som ikke blir gjenforent, sier Bjørn «Bulle» Bergene som debuterer som Briskeby-vokalist ved siden av Lise Karlsnes på «Rookie Mistakes».

– Vi visste jo ikke at han kunne synge! Men det har definitivt åpnet for et landskap videre, sier Claus Heiberg.

– Modig å kalle sin første single på ti år for «Rookie Mistakes» - nybegynnerfeil?

– Kanskje vi ikke lærte nok? Neida, tekstmessig refererer nok den tittelen til den evige kjærlighetsproblematikken snarere enn noe fra platebransjen, sier Bjørn Bergene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder