COMEBACK: I år feirer sangstjernen John Legend ti år som plateartist – og det med sin desidert største låtsuksess til nå. Foto:REUTERS,

John Legend til Oslo Spektrum

R&B og soul-stjernen John Legend står bak hitlåten «All of me». Til høsten gjester han Norge.

Artikkelen er over fem år gammel

Den amerikanske artisten slo stort gjennom med albumet «Get Lifted» i 2005. Albumet toppet VG-lista og lå inne på Topp 40 i 24 uker. Deretter ble det gradvis mer stille rundt John Legend, frem til det store comebacket i år.

Søndag 19. oktober er den amerikanske artisten klar for å underholde sine norske fans på scenen i Oslo Spektrum.

- John Legend topper hitlistene verden over i øyeblikket og i oktober får fansen i Oslo første mulighet på fem år til å se han live. Denne gangen med en stor flott produksjon og strykere, sier pr-ansvarlig Elisabeth Norheim i Atomic i en pressemelding torsdag.

Les også:John Legends norske opptur (VG +)

Superstjernen fra Ohio har gjennom årene håvet inn ni Grammy-trofeer og er for lengst innlemmet i Songwriters Hall Of Fame. I år feirer han ti år som plateartist – og det altså med sin desidert største låtsuksess til nå.

– «All Of Me» har tatt berømmelsen min til et helt nytt nivå, uttalte Legend (35) tidligere i år til britiske The Independent.

Låten har ligget 19 uker inne på VG-lista Topp 20 og i skrivende har musikkvideoen blitt sett over 183 millioner ganger på You Tube.

Til topps på Billboard

Selv om albumet ble lansert i fjor, var det først da Legend fremførte balladen under årets Grammy Awards at lytterne fikk tenning. Sangen førte ham for første gang helt til topps på Billboard Hot 100-listen i USA.

Før Legend slo gjennom som soloartist, spilte han piano og koret for artister som Alicia Keys, Janet Jackson, Mary J. Blige og Kanye West. Sistnevnte ga Legend platekontrakten som resulterte i suksessalbumet «Get Lifted».

I 2011 fridde den amerikanske stjernen til sin «norske» modellkjæreste Chrissy Teigen. Paret ga hverandre sitt ja i fjor høst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder