KRANGLER: Robin Thicke har toppet Billboard Hot 100 over lengre tid i år med låten «Blurred Lines». Foto: AP

Robin Thicke saksøkes av Marvin Gayes barn

To av Marvin Gaye's barn har saksøkt Robin Thicke (36) for låten «Blurred Lines», og anklager ham for å ha kopiert elementer av farens låt «Got to Give It Up».

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nona Marvisa Gaye (39) og Frankie Christian Gaye (38) mener Thicke har brutt opphavsretten, og påstår også at plateselskapet EMI har mislyktes i å beskytte deres fars arv, melder nyhetsbyrået AP.

De to ønsker med søksmålet å stoppe Thicke, og hans samarbeidspartnere Pharrell Williams og Clifford Harris, i å bruke elementer fra deres fars musikk i «Blurred Lines» og andre sanger.

36-åringen har selv benektet å ha kopiert Gaye's låt i hans sang, og i august åpnet de sak for å få en føderal dommer til å utelukke at sangen kopierte «Got to Give It Up».

Gaye's to barn for at de klaget på at låten hans er for lik den avdøde artisten sin, skriver Rolling Stone.

- Brutt opphavsretten

I august skapte Thicke massive overskrifter etter at hans opptreden på MTV Music Awards med Miley Cyrus.

FREKT: Miley Curus og Robin Thicke under MTV Video Music Awards i august. Foto: AFP

Store deler av søksmålet fokuserer også på påstander om at plateselskapet EMI skal ha brutt opphavsretten, og de to påstår også at selskapets ledere skal ha brukt trusler for å prøve å stoppe Gaye-familien fra å forfølge saken.

Youtube: Hør låten «Got to Give it Up» med Marvin Gaye her!

I søksmålet kommer det også frem at de hevder at EMI, som eies av Sony/ATV Music Publishing, har tillatt en interessekonflikt mellom familiens rettigheter og overskuddet de har fått fra låten «Blurred Lines».

Avviser påstandene

Selskapet sier i en uttalelse at de tar rollen sin med å beskytte låtskriverne sine «veldig alvorlig».

- Selv om vi ennå ikke har sett kravene fra familien mot EMI, har vi gjentatte ganger rådet deres advokat at de to sangene har blitt evaluert av en ledende musikkviter og vedkommende har konkludert med at «Blurred Lines» ikke krenker «Got to Give It Up».

Thicke sin advokat Howard King mener ifølge amerikanske medier at søksmålet til familien ikke er uventet, men at de mangler en sak mot hans klienter.

36-åringen har selv ikke kommentert den nye utviklingen i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder