ÅPNINGSSHOW: Artisten Staysman & Lazz på scenen under åpningsshowet til Norway Cup 2015 på Ekebergsletta i Oslo lørdag kveld. Foto:,NTB scanpix

Sang på Norway Cup-åpningsshow:
«Drekk dæ te møkkamann»

Stian Thorbjørnsen: – Jeg oppfordrer ikke 13-åringer til å drikke

Frode Kyvåg om reaksjonene: – Det er trist

Flere reagerer etter at Staysman & Lazz opptrådte med drikkelåt under åpningsshowet til fotballturneringen for barn og ungdom. Gruppen avviser kritikken.

  • Mona Byrkjedal
  • Sindre Nordengen
  • Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Ta med deg blandevann, og drekk dæ te møkkamann» sang duoen Staysman & Lazz av full hals foran tusenvis av barn og unge lørdag kveld, under åpningsshowet til Norway Cup på Ekeberg i Oslo.

Teksten er hentet fra låten «En godt stekt pizza» og flere reagerer på at en slik låt fikk prege åpningen av et idrettsarrangement for barn og unge.

– Jeg synes det er helt hårreisende upassende. En sportscup for barn er ikke et sted man forbinder med alkohol og flatfyll, som blir fremstilt i den sangen. Jeg synes det er trist at ikke arrangørene har tenkt gjennom hva de faktisk utsetter barna for, sier Elin Dahling til VG.

– Idrett skal være motvekten

Hun var til stede sammen med datteren på ett år i forbindelse med at mannen spilte trommer i paraden. Dahling synes det er ekstra betenkelig med en slik sang på et idrettsarrangement.

– Idrett skal være motvekten til fyll og fest, og ting som vi kanskje ønsker å beskytte barna våre mot, sier hun til VG.

Hun understreker at de øvrige musikalske innslagene var flotte og passende for publikum.

– Men at akkurat disse var med synes jeg ble meget spesielt, selv om de var med i Grand Prix, sier hun.

Frode Kyvåg: – Det er trist

Generalsekretær i Norway Cup Frode Kyvåg synes det er beklagelig at folk har hatt en negativ opplevelse rundt kveldens arrangement, og sier at det selvfølgelig ikke skal være sånn.

– Jeg har ikke greie på musikk og har i alle år brukt et eksternt byrå til å ordne med leveringen av underholdning. Jeg har tillit til den jobben de gjør. Det du nå forteller meg nå er helt nytt for meg, sier han.

VG har lest opp for Kyvåg noen av reaksjonen på Twitter.

– Hva tenker du om reaksjonene?

– Det er trist. Jeg har forhørt meg litt og folk har sagt at det var et kjempeshow, men at én av sangene hadde vært upassende. Det har jeg forståelse for og er noe vi tar til etterretning.

Norway Cup regnes som en av verdens største fotballturnering og arrangeres hvert år på Ekeberg i Oslo. Totalt spilles det mellom 3 500 og 4 000 kamper i løpet av uken i turneringen, som er en internasjonal fotballturnering for ungdom mellom 10 og 19 år.

Artisten: – Kidsa koste seg

Stian Thorbjørnsen, som sammen med Lasse Jensen utgjør Staysman & Lazz, er ikke enig i kritikken. Han mener at sangen i all hovedsak er ment som underholdning for barna.

– Jeg skjønner at låten er en smule kontroversiell, men vi er voksne mennesker, og vi har lov til å drikke alkohol. Jeg oppfordrer ikke 13-åringer til å drikke, og jeg tror heller ikke at det er sånn at de hører en sang, og så stikker de og gjør det vi synger, sier han til VG, og fortsetter:

– Vi ble booket for å gjøre et show. «En godt stekt pizza» er vår desidert mest populære sang akkurat nå, så kidsa hadde blitt skuffet om vi ikke hadde spilt den, sier han.

Han rapporterer om «superbra stemning» på Ekebergsletta, og sier at duoen har mange unge fans.

– Det var tydelig at kidsa kunne sangen, og at kidsa koste seg.

Fikk terningkast 1

Staysman & Lazz deltok i Grand Prix med «En godt stekt pizza», som fikk terningkast 1 i både VG, Aftenposten, Dagbladet og Bergensavisen.

Gruppen har også opptrådt på VG-lista.

Grand Prix-låten «En godt stekt pizza» var i mars streamet en million ganger på Spotify.

SYNGER: Staysman & Lazz på scenen under åpningsshowet til Norway Cup 2015 på Ekebergsletta i Oslo lørdag kveld. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder