Denne Gaute-låten kom ikke med i Melodi Grand Prix

... men Rednex falt for den

ØRLAND(VG Nett) I morgen står Gaute Ormåsen på scenen med låten «Synk eller svøm», men han sendte også inn en annen låt til konkurransen - på engelsk.

  • Ida Anna Haugen
  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Jeg skrev denne låten sammen med Håkon Lundby og sendte inn til Melodi Grand Prix i år, men den kom ikke med. Så jeg tror kanskje det sier noe om nivået på låtene og at det er hard konkurranse i år, sier Gaute Ormåsen til VG Nett.

Følg MGP-sendingen i VG Netts livestudio fra 19.30 i morgen

Rednex tester

Låten «Upside Down» kom ikke med i årets konkurranse. Det gjorde derimot «Synk eller svøm» som Ormåsen fremfører under den første delfinalen i Melodi Grand Prix i Ørland fredag kveld.

Les også:VG Netts GP-Jostein: - Maria er en åpenbar favoritt

Men «Upside Down» er likevel ikke død, for det svenske bandet Rednex har oppdaget låten, og kommer til Norge for å teste ut om de kanskje kan gjøre noe med dem.

Les alle nyheter om Melodi Grand Prix her!

Svenske Rednex står blant annet bak superhiten «Cotton Eye Joe» som herjet hitlistene på 90-tallet.

- Det er veldig morsomt at Rednex kanskje vil ha med låten på sitt album. Det var mange gode vorspiel i Brumundal til den låten, sier Ormåsen, som ikke er fremmed for tanken om å stå på scenen med det svenske bandet.

- Det er klart at hvis de spør så er jeg med, jeg, sier han.

Følg Rampelys på Facebook

Når det gjelder det å stå på scenen under Melodi Grand Prix innrømmer Ormåsen at han er litt nervøs, men at han håper på en god opptreden.

- Jeg synes det er litt skummelt, jeg gjør det. Men hvis jeg klarer å slippe meg litt løs så tror jeg det blir en god opplevelse, sier han.

Les også:Norske MGP-vinnere gjennom tidene

VG Nett følger Melodi Grand Prix i Ørland, og du kan se vår livesending med MGP-ekspert Jostein Pedersen fra klokken 19.30. Han og moteekspert Silje Pedersen vil også kommentere showet underveis og leserne kan stille spørsmål i CoverIt-live.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Allerede nå kan du stemme på din favorittlåt i VG Netts livestudio.

Les også:Hva mener du om MGP-låtene?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder