DEN SISTE KONSERTEN: Dette bildet er fra den siste konserten som Tore Andersen holdt. Det var på Kampen i Oslo like før jul sammen med blant andre Ottar «Big Hand» Johansen. Foto: MORTEN NILSEN

DEN SISTE KONSERTEN: Dette bildet er fra den siste konserten som Tore Andersen holdt. Det var på Kampen i Oslo like før jul sammen med blant andre Ottar «Big Hand» Johansen. Foto: MORTEN NILSEN Foto: ,

Countryartisten Tore Andersen er død

Andre juledag døde artist og Spellemannprisvinneren Tore Andersen brått og uventet. Han ble 55 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Countryartisten Tore Andersen (55) var lørdag kveld på vei hjem fra Horten til Oslo fra en familiemiddag da han fikk et illebefinnende.

Det var samboeren som kjørte, og hun svingte bilen inn på en sidelomme og kontakt nødetatene da hun plutselig ikke fikk kontakt med ham mer.

Les også: Artistvenner i sjokk og sorg

Men livet stod ikke til å redde og Tore Andersen døde andre juledag 55 år gammel. Andersen var født i Oslo, men flyttet siden først til Halden og deretter til Stjørdal.

SPELLEMANN: Tore Andersen fikk I 2009 Spellemannprisen i kategori country . Foto: Stian Lysberg Solum , NTB scanpix

Andersen var en kjent artist og låtskriver i countrymiljøet i Norge. Han vant blant annet Spellemannprisen i kategorien country i 2009. Han har utgitt tre soloalbum, men samarbeidet med en lang rekke av Norges fremste artister på deres album.

Holdt konsert fire dager før han døde

Kun fire dager før han døde holdt Andersen sin siste konsert. Denne fant sted på Kampen Bistro sammen med kollega og kamerat Ottar «Big Hand» Johansen.

– Vi hadde en konsert 22. desember, og da var han i veldig god form. Han gjorde en kjempebra konsert sammen med meg den kvelden, og det var veldig god stemning. Dette ble hans siste, sier Johansen til VG søndag ettermiddag.

Johansen sier at dødsfallet kom svært uventet og at han er i sorg.

Se hvilket terningkast VGs anmelder ga Tore Andersens siste album

- Vi har kjent hverandre i 25 år, og han var ikke bare en kollega, men han var også en god venn. Jeg sørger og gråter i dag.

Johansen mener at Andersen var en av klassens beste låtskrivere.

– Han var en av våre beste, og dette er svært trist for meg og alle som kjente ham. En liten trøst er at vi hadde en så fin og bra siste konsert sammen, sier Johansen til VG.

VGs musikk-ekspert Stein Østbø deler Johansens oppfatning av Tore Andersen:

- En av norsk countrys fineste stemmer ved siden av Steinar Albrigtsen. Dessverre litt undervurdert hos det store publikum, men høyt respektert blant musikerkolleger, sier Østbø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder