Grammy Awards 2015: Kanye West stormet scenen - igjen

Kanye West: – Beck burde gitt prisen sin til Beyoncé

Publikum trodde han gjorde narr av eget skandale-stunt fra 2009

Da den amerikanske musikeren og låtskriveren Beck entret scenen for å motta den gjeve prisen «Årets album», fikk publikum et aldri så lite déjà vu.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Beck (44) ante fred og ingen fare da han til stormende jubel gikk opp på scenen for å motta den prestisjetunge prisen Album of the year, for platen «Morning Phase». Han så derfor rimelig overrasket ut da han plutselig fikk besøk på podiet.

Opp på scenen kom nemlig også Kanye West løpende (37), uten at han heller denne gangen hadde noe som helst der å gjøre.

Gjentok egen skandale

Det er langt ifra første gang rapperen sørger for oppstandelse på direktesendt TV, og flere tilskuere ble nok litt nervøse for hva som ventet denne gangen. Fordi publikum trodde det hele bare var en spøk, tok de seansen med et smil.

Etter at sendingen var avsluttet sa imidlertid en seriøs West til underholdningsnettstedet E! at dette ikke var ment som en spøk, tvert i mot:

– Hvis Grammy ønsker at de virkelige kunstnerne skal komme tilbake må de slutte å tulle med oss. Vi kommer ikke til å finne oss i det, sa han til kanalen, og fortsatte:

– Og Beck er nødt til å respektere artisteri, og burde gitt prisen sin til Beyoncé.

West var for øvrig like raskt nede fra scenen igjen som han var oppe denne gangen, til arrangørens store lettelse. Hele opptrinnet gikk så fort at prisvinneren selv knapt rakk å reagere.

Det var i 2009 at Kanye West stormet scenen under Taylor Swifts takketale på MTV Video Music Awards, og sjokkerte prisvinneren foran TV-seerne og en fullsatt sal.

Den unge country-nykommeren Taylor Swift (19) ble ropt opp som vinner av prisen for beste video av kvinnelige artist, men gleden ble kortvarig for Taylor, som så vidt rakk å entre podiet i Radio City Music Hall før rapperen stormet opp og ødela hele øyeblikket.

– Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne, og jeg skal la deg få fortsette, men Beyoncé har en av tidenes beste videoer!, ropte West den gang.

Publikum reagerte med å pipe ut plateprodusenten og rapperen, mens hans stjernekollega Beyoncé, så like sjokkert ut som resten av salen.

Beyoncé ble hedret

Stuntet har fått blandet mottagelse på sosiale medier. De fleste ser ut til å mene at opptrinnet er et desperat forsøk på å få oppmerksomhet, noe som kan vitne om at West er redd for å bli ubetydelig og glemt.

Andre tror fremdeles det hele var ment som en spøk, og tar det med et smil, selv om West selv avviser dette.

Selv om Kanye West ikke mener Grammy har gjort en god nok jobb, ble «Queen B» hedret under nattens Grammy-utdeling på Staples Center, i Los Angeles. Hennes «Drunk In Love», feat. Jay Z, ble kåret til Best R & B Performance.

Også norske Jarle Bernhoft var nominert i en R&B-kategori, men nådde dessverre ikke helt til topps.

Se oversikten over nattens store Grammy-vinnere her.

BÆRER IKKE NAG: I 2009 stormet Kanye West scenen da Taylor Swift skulle motta sin pris, under MTV Music Awards. Under årets Grammy Awards var de to imidlertid å se smilende sammen. Foto:Larry Busacca,Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder