MER KJENT FJES: Det var ikke bare fryd og gammen å skulle slippe oppfølgeren til «Backbeat». Heldigvis ser det ut til å gå veldig bra. Og det å jobbe med kjæresten daglig gjør det også litt lettere. Foto: Fredrik Bedsvaag

Dagny etter braksuksessen: – Litt skummelt å slippe neste låt

TRONDHEIM (VG) Dagny Norvoll Sandvik (25) gikk fra å være relativt ukjent, til å ha en av fjorårets største virale hitlåter.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

«Backbeat» tok den globale hitlisten på Spotify med storm da den kom i september i fjor. Låten ble radiolistet på både NRK P1 og P3, og hadde om lag 450.000 avspillinger på Spotify på litt over en uke. Den var også en av låtene som i fjor høst ble delt mest globalt - mer enn Ellie Goulding. I skrivende stund har den over 19 millioner avspillinger på samme strømmetjeneste.

Det ble et etterlengtet gjennombrudd for den 25 år gamle tromsøjenta.

– Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 15, og har spilt mange konserter det siste tiåret. Fader jeg har holdt på lenge, ler hun før hun fortsetter:

– Men jeg var ikke en artist som visste akkurat hva hun ville, så det har utviklet seg over tid. Derfor ble «Backbeat» også slik den ble. Den er mer meg enn eldre materiale.

Les også: Bergan gruser samboeren Astrid S på VG-lista

Hun visste selv at «Backbeat» var en bra låt, men ikke at den skulle bli så stor som den ble, med nærmere 20 millioner avspillinger på én strømmetjeneste.

– Vi visste at det var en annerledes låt i forhold til mye av det andre vi har gjort. Så spilte vi det for en del mennesker som likte den. Jeg visste at det var et eller annet med den, men jeg hadde ikke trodd at den skulle bli så godt likt.

Så du denne? Boyband skapte ville tilstander på hjemmebane

YEAH: Dagny er klar for å underholde Trondheim onsdag kveld - og hun ga alt også under lydprøvene. Foto: Fredrik Bedsvaag

– Litt skummelt

1. juli slapp hun sin andre singel, «Fool's Gold», som hun har laget i samarbeid med amerikanske BØRNS. Etter en drøy uke bikket låten én million avspillinger på Spotify. I dag er tallet oppe i nærmere 1,7 millioner. Gjentar hun nå debutbragden?

– Det får vi håpe. Det er klart at etter å ha sluppet «Backbeat», som gikk så bra, var det litt skummelt å skulle slippe neste låt. Man vil jo ikke gi ut noe man er mindre fornøyd med enn man har vært med tidligere låter. Men det ser også ut til å gå veldig bra. Etter kun tre uker synger folk med på låten under konserter, smiler hun bredt.

Samarbeidet med BØRNS, som egentlig heter Garrett Borns, var alt annet enn planlagt. Dagny skulle i studio med BØRNS´ produsent, hvor de skrev hennes siste singel, «Fool's Gold». BØRNS skulle i studio dagen etterpå, og der fikk han høre låten. Det var noe han ville ta del i tvert.

– Samarbeidet viser dagens teknologi i sitt ess. Selv om vi har samarbeidet på låten har jeg adri møtt ham. Vi har kun snakket sammen på telefon, og spilt inn låten på hver vår kant av verden. Det er selvfølgelig rart, innrømmer hun.

Følg VG-lista Topp 20 fra Torget i Trondheim fra 18.30:

Les også: Kalas om hitparaden: – Jeg sitter med en følelse av at man må treffe igjen

Kjæresten med på tur

Etter planen slipper Dagny sin første EP i begynnelsen av september.

– Det blir samme energiske pop som de to singelslippene «Backbeat» og «Fool's Gold». Det er imidlertid ganske forskjellige låter, så det blir spennende å se hvordan folk reagerer, sier hun og fortsetter:

– Det blir den første EP'en jeg slipper, noe som også er spennende. Vi har også merket at vi har nok materiale til albumet som vi vil slippe neste år. Så det var nok bra å vente litt med EP'en, for vi har jo sikkert skrevet 100 låter nå. Det er litt å ta av, ler hun.

Midt i singel- og EP-slipp går turen rundt om i Europa for å spille på flere festivaler, blant dem Trailerpark fest i København, før det blir stopp under Øyafestivalen, Pstereo og Parkenfestivalen i Bodø.

– Vi er nærmest aldri på én plass i mer enn fem dager. Men det er rå-spennende. Jeg liker det.

Heldigvis tærer ikke all reisingen på kjærlighetslivet, ettersom kjæresten Richard Craker er gitarist i bandet og dermed er med til de fleste stedene.

– Det hadde sikkert vært en utfordring hvis vi ikke var i samme band, men det er veldig fint. Vi har familievibber i bandet: Jeg er sammen med gitaristen Richard, trommisen er min beste venn og kjæreste med søsteren min, ler hun.

– Blir dere lei av hverandre når dere tilbringer så mye tid sammen?

– Det hender at vi kommer på flyplasser og alle går i sin egen retning. Man må være litt bevisst på å gi hverandre litt rom i en sammensveiset gjeng. Takk gud for at vi kommer overens, konkluderer hun.

Men før Dagny og bandet skal slippe EP, og fortsette rundreisen på de ulike sommerfestivalene rundt om i verden, står VG-lista i Trondheim for tur.

– Jeg hører at publikum pleier å være veldig gira, og at det ofte er godt oppmøte. Derfor håper jeg på god stemning, og masse liv og røre. Jeg har aldri spilt på VG-lista før, så det blir en ny, fin opplevelse.

Les også

 1. Dagny får internasjonal kontrakt med Taylor Swifts plateselskap

  Dagny Norvoll Sandvik (25) fra Tromsø har fått et ypperlig utgangspunkt for en internasjonal popkarriere.
 2. Julie Bergan gruser samboeren Astrid Smeplass på VG-lista

  Etter 22 år på jorden og tre år i bransjen kan Julie Bergan skilte med sin aller første topplassering på VG-lista.
 3. Tomine Harket: – Tenkte at folk bare så puppene, ikke meg

  For Harket-datteren Tomine (23) er det viktig at folk ser henne som menneske og ikke bare som etternavnet Harket.
 4. Freddy Kalas om hitparaden: – Jeg sitter jo med en følelse av at man må treffe igjen

  BERGEN (VG) Freddy Kalas (26) kan skilte med to andreplasser og to førsteplasser på VG-lista. Men flere skal det bli.

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista
 3. Norsk musikk

Flere artikler

 1. Forbes spår at norske Dagny blir popstjerne

 2. 13.000 badet i sol under VG-lista

 3. VG-lista: Ville tilstander da boyband spilte på hjemmebane

 4. Derfor sier Petter «Katastrofe» Kristiansen nei til alle reality-konsept fremover

 5. Julie Bergan gruser samboeren Astrid Smeplass på VG-lista

Fra andre aviser

 1. Dagny fikk klar beskjed: «Hvis du skal opp med Karpe og de største i Norge, er det én ting du må få orden på.»

  Aftenposten
 2. Dagny planla en rolig sommer. Slik blir det ikke.

  Aftenposten
 3. – Jeg fikk ikke snakke på flere uker. Jeg måtte lære meg å lytte.

  Bergens Tidende
 4. Alan Walker laget en video som er blant tidenes 25 mest sette

  Bergens Tidende
 5. Norge er det nye Sverige. I musikksammenheng er det svært gode nyheter.

  Aftenposten
 6. Karakter 6: Har norsk metal noensinne opplevd en like storslagen tilbakekomst? Neppe.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder