a-ha avslutter turné i Norge

A-ha runder av sin store turné i Sør-Amerika og Europa med en aller siste jobb i Oslo Spektrum den 30. april neste år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Magne Furuholmen var dette en helt naturlig ting å gjøre.

– Det hadde vært veldig merkelig ikke å ta turneen med hjem til Norge. Vi er tross alt på veien med en stor arenaproduksjon, og det har haglet inn med tilbud her hjemme, forteller Magne Furuholmen til VG.

Konserten finner sted i Oslo Spektrum den 30. april 2016. Dermed snakker vi nok et jubileum, ettersom det da er 25 år siden a-ha spilte i Spektrum første gang.

A-ha om comebacket: Uenigheten forsvinner neppe

– Vi har egentlig gjort det som gjøres kan i Norge; det er ikke mye upløyd mark etter å ha spilt alt fra giga-konsert i Frognerparken og ned til små klubber. Dermed var det naturlig at vi falt ned på det som markerer nok et jubileum, sier Furuholmen.

Konsertene for 25 år siden var faktisk oppvarming for trioens første og legendariske møte med Rock In Rio. I år er det litt annerledes, ettersom Rock In Rio den 27. september markerer starten både på comebacket til a-ha og comeback-turneen – med tyvstarten i Buenos Aires tre dager før som «syretesten», som Furuholmen selv kaller den.

VG skrev mandag om hvordan den nye a-ha-platen har blitt mottatt i bandets eget hjemland. Bandets manager Harald Wiik besvarte da ikke VGs henvendelser om kommentar til saken.

Les også: Gruser a-ha på VG-lista

Selv sier Magne Furuholmen at han er svært fornøyd med mottagelsen av «Cast In Steel».

Sjekk anmeldelsen: a-ha – «Cast In Steel»

– Det er fantastisk at platen ligger Topp Ti både i England, Tyskland og her hjemme, og det er utrolig hyggelig med all interessen rundt bandet, tredve år etter starten. Vi tok ingenting for gitt etter de årene vi var borte, men merker nå en veldig positiv vibe rundt bandet. Dette er den givende delen ved å være i a-ha; utsolgte hus, stor entusiasme og ditto hengivenhet fra fansen, sier han.

Slik sa de farvel i Oslo Spektrum i 2010: a-Ha det bra!

Tidligere i uken ga a-ha en lukket intimkonsert for 500 spesialinviterte fans på Union Scene i Drammen.

– Det er greit å få blåst ut litt rust med skuldrene nede – alltid ålreit å ha vært sammen på scenen igjen før vi drar over.

– Konserten i Oslo blir den aller siste på turneen – hva skjer etterpå?

– Jeg har nok å gjøre, jeg, svarer Magne Furuholmen med en latter og tenker på den enorme skulpturparken han er i ferd med å ferdigstille utenfor Aker Solution på Fornebu.

– Også med a-ha?

– Den tid, den glede!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder