JUBEL: Agnete Johnsens opptur fortsetter. Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto: ,

Agnete Johnsen mest populære Grand Prix-vinner siden 2013

For første gang på tre år er vinnerlåten inne på Norges offisielle salgsliste for musikk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En Grand Prix-vinnerlåt kan være fort glemt, og det er ingen automatikk i at TV-konkurransens utkårede melodi vinner lytternes gunst når konfettien har lagt seg og kamera skrus av.

Les også: NRK snur – spiller Agnete likevel

Det fikk 2014-vinneren Carl Espen erfare. Hans «Silent Storm» nådde aldri VG-lista Topp 20. Det gjorde heller ikke fjorårets vinnerlåt, «A Monster Like Me» med Mørland og Debrah Scarlett.

Agnete Johnsen (21) bryter nå forbannelsen. Hennes «Icebreaker» går inn på 11. plass på den ferske låtlisten.

– Utrolig kult, sier Johnsen.

TRIUMF: Agnete Johnsen på scenen i Oslo Spektrum sist lørdag. Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto: ,

– Dette er jo første gangen jeg er på VG-lista som soloartist, og det er helt spesielt at det skjer med «Icebreaker», som betyr så utrolig mye for meg. Jeg blir så glad av at folk hører og kjøper låten.

Så du denne? – Hun har Mona Lisa-forførerisk blikk i kamera

I 2008 gikk hun og resten av bandet The Blacksheeps til førsteplass på VG-lista med Melodi Grand Prix Jr.-vinnersangen «Oro jaska beana».

– Det var veldig surrealistisk. Vi skjønte kanskje ikke helt hva VG-lista var engang. Vi var jo bare barn som hadde lyst til å spille konserter. Det er først i ettertid jeg har skjønt hvor stort det egentlig er.

Siden seieren sist lørdag har hun jobbet med å lande og få hodet sitt rundt det som har skjedd, omgitt av venner og familie hjemme i Nesseby i Finnmark.

– Jeg er så lykkelig akkurat nå at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg, ler hun, og gjør det klart at hun skal være godt forberedt til ESC-semifinalen i nabolandet 12. mai.

– Jeg vil bare at Stockholm skal være med en gang!

Fikk du med deg? – NRK må slutte å være flaue over Grand Prix

Vi må tilbake til 2011 for å finne en Grand Prix-vinner som gikk helt til topps på VG-lista. Da var det Stella Mwangi som vant folket med «Haba Haba».

I 2012 gikk Tooji til annenplass med «Stay», mens Margaret Berger i 2013 tok «I Feed You My Love» til fjerdeplass, forøvrig samme plassering låten fikk i Eurovision Song Contest.

Husker du? 2013: Vant Grand Prix. 2016: Bor på hybel

En annen Grand Prix-låt greide imidlertid å toppe VG-lista i 2013; Adeléns «Bombo».

Og der 2014- og 2015-tevlingene var fattige på hits, er det andre boller for Grand Prix 2016, siden Freddy Kalas nå tar sin «Feel Da Rush» til annenplass.

Det setter Grand Prix-general Jan Fredrik Karlsen pris på.

– Det er utrolig gøy at Grand Prix fortsatt er relevant for dagens popmusikk. At konkurransen kan være med og prege VG-lista er en seier i seg selv, mener han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder