GRAVSTEDET: Etter at den private seremonien var over, fikk fansen anledning til å besøke stedet hvor Chris Cornells urne er satt ned. Foreløpig er det bare en minneplate som viser hvem som har sitt siste hvilested her. Foto: Frederic J. Brown AFP

Fansen hedret Chris Cornell etter bisettelsen

Chris Cornells fansen har valfartet til stedet hvor urnen ble satt ned fredag for å hylle helten sin en siste gang.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Brad Pitt, Pharrell Williams og en lang rekke kjente rockemusikere var blant de fremmøte da Chris Cornell ble bisatt i en privat seremoni i Hollywood Forever Cemetery fredag.

Chris Cornell, vokalisten i høyprofilerte band som Soundgarden, Audioslave og Temple Of The Dog, ble funnet død på hotellrommet sitt etter en konsert i Detroit 17. mai.

Ifølge foreløpige medisinske undersøkelser tok sangeren sitt eget liv. Dette har imidlertid blitt avvist av familien, og enken har blant annet uttalt at han kan ha tatt mer av en reseptbelagt antidepressiva-medisin enn foreskrevet.

Bisatt ved sin gamle venn

Cornells siste hvilested ligger bare noen meter fra stedet hvor hans gamle venn og store forbilde, Johnny Ramone, er bisatt. Her det også er satt opp en stor statue av legendariske punkrockeren som døde av kreft i 2004, 55 år gammel. Foreløpig er det bare en minneplate som markerer gravstedet til Chris Cornell. Men det er allerede kommet krav fra fansen om at han også må få en statue, i likhet med Ramone.

Les også: Legendarisk punkrocker død

Ramone var gitaristen i det innflytelsesrike amerikanske punkbandet Ramones. Med klassikere som «Blitzkrieg Bop» og «Sheena Is A Punkrocker» viste Ramones vei for britiske punkband som Sex Pistols og Clash.

BOKLANSERING: Da biografien om Johnny Ramone ble lansert i 2012, var Chris Cornell og kona Vicky tilstede. Nå har de to gamle vennene sitt siste hvilested bare noen meter fra hverandre. Foto: Katy Winn AP

Fikk du med deg? Enkens rørende avskjedsbrev til Chris Cornell

Cornell skal ha omtalt Ramone som en av rockens mest uforgjengelige ikoner, ifølge TMZ. Nettstedet publiserer bilder fra den ekslusive Hollywood Forever Cemetery som viser hvor tett de to gamle vennene nå er bisatt.

Les også: Kjendisenes dystre avskjed med Chris Cornell

– Chris var melodiøs som The Beatles, rocka som Sabbath og mante fram stemninger som Edgar Allan Poe, sa Tom Morello i sitt minneord.

De to spilte sammen i Audioslave.

Eksklusiv gravplass

Hollywood Forever Cemetery er stjernenes siste hvilested i filmbyen. Kjente størrelser som Jayne Mansfield, Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino og Cecil B. DeMille er bisatt her.

Ifølge TMZ skal enken til Chris Cornell ha betalt i størrelsesorden én million kroner for gravstedet til ektemannen.

VEMODIG FARVEL: Det ble et vemodig farvel med Chris Cornell fredag med en lang rekke kjente mennesker tilstede - hvor det man i USA omtaler som «rock royalty» i spissen. Foto: Robyn Beck AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder