- Jackson fikk panikk

Skal ha vært oppe hele natten for å unngå økonomisk ruin

NEW YORK (VG) Michael Jackson (46) kom i pysjen, over en time for sent til rettssalen i går. Den kjente Jacko-biograf J. Randy Taraborelli hevder økonomisk ruin er årsaken.

  • Roy Freddy Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

KOM I PYSJEN: Michael Jackson geleides til rettssalen av sine livvakter bare iført pyjamas og tøfler. Dommeren truet med å fengsle ham om han ikke innfant seg. Foto: REUTERS

Jacko hevder han skled, falt og slo seg og at det er årsaken til rettskaoset som var nær ved å sende ham i fengsel. Det mener Taraborelli er bløff.

- Mine kilder forteller meg at Michael Jackson var oppe hele natten for å forsøke å redde de alvorlige økonomiske problemene han er i, sa Taraborelli, som jobber for CBS under rettssaken. Han hevder at Jacko nå har full panikk på grunn av de finansielle problemene. De siste dagene har det vært rapportert at Jacko er i dype økonomiske problemer, at han skylder 1,7 milliarder kroner og står foran ruin.

70 minutter forsinket - etter at dommer Rodney Melville rasende hadde gitt beskjed om at han ville sende ut arrestordre på popkongen - kom Jackson til rettshuset i Santa Maria i går ikledd pyjamas og tøfler!

Innlagt

Fem minutter etter at dommerens frist hadde gått ut, kom Jackson stabbende ut av bildøren, godt hjulpet av to livvakter og pappa Joe. Han så svært medtatt ut, håret var bustet og 46-åringen så stivt ut i luften, som om han nettopp hadde stått opp.

Nok en gang hadde den eksentriske popkongen laget skandale. Og det på den viktigste dagen i rettssaken mot ham.

- Michael Jackson falt etter han hadde stått opp. Det skjedde da han skiftet og gjorde seg klar til å gå i retten. Han slo seg stygt, skadet ryggen og ble sendt til akuttmottaket, sa Jacko-advokat Brian Oxman da han kom ut av rettssalen sammen med klienten.

Lokalsykehuset i Santa Ynes bekreftet i går at Jackson hadde vært innlagt, men ingen ville si noe om tilstanden til distriktets største stjerne.

Var kreftsyk

Jackson kom ikke bare for sent til rettssaken som kan sende ham opp mot 20 år i fengsel, han kom også for sent på den dagen da det 15 år gamle hovedvitnet i saken skulle forklare seg om hva som skjedde da artisten angivelig skjenket gutten full og sexmisbrukte ham på Neverland i 2003.

Minutter etter at Jackson kom til rettssalen igjen i natt, satte 15-åringen, som hevder han ble sexmisbrukt av Jackson, seg tilbake i vitneboksen. Noen meter unna satt den tiltalte - i pyjamas og tøfler.

Gutten gikk i går i detalj inn på hva som skal ha skjedd på soverommet til 46 år gamle Jackson på Neverland i februar og mars 2003.

Han var 13 år og kreftsyk da han tidvis bodde på Neverland og da de angivelige overgrepene skal ha skjedd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder