Michael Jackson hadde en god dag i retten torsdag. Foto: Reuters

Jackson-seier i retten

(VG Nett) Michael Jackson og hans forsvarere hadde en meget god dag i retten i Santa Maria torsdag da dommeren avviste en rekke av aktoratets vitneønsker.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Forsvaret ønsker å legge frem bevis for at gutten som har anklaget Jackson for seksuelle overgrep, og hans yngre bror onanerte med en tredje gutt til stede. Det skal ifølge forsvaret ha skjedd på den samme tiden som offeret anklaget Jackson for å tvinge ham til å gjøre det samme.

Rodney Melville avslo samtidig aktoratets forsøk på å hente inn en voldsekspert. Eksperten skulle etter planen fortelle at et voldelig ekteskap kan ha påvirket vitnemålet til moren til gutten som har anklaget Jackson.

Moren vitnet over fire dager tidligere denne uken - et vitnemål som av eksperter blir beskrevet som en skandale for aktoratet.

Vaselin-påstander avvist

Dommeren avviste også et ønske om at Jacksons tidligere reisekoordinator Cynthia Montgomery skulle vitne. Hun er allerede i en rettstvist med Jackson over det som skal ha vært ulovlig filming av popstjernen under en flytur til Santa Barbara i november 2003. Jackson overga seg til politiet etter denne flyturen.

Melville nektet også vitnemål som involverer en tidligere ansatt sikkerhetsvakt på Neverland, en ung gutt og en vaselinboks. Sikkerhetsvakten Kassim Abdool påstår at han ble oppringt av Jackson under en vakt på Neverland i 1993, og at popstjernen ba ham om å hente en vaselinboks i bilen.

Rodney Melville vil tillate Abdool i vtineboksen, men han får ikke lov til å snakke om vaselinboks-episoden. I stedet skal han fortelle at han fant to våte håndklær på gulvet på badet på Neverland, og at han tidligere på dagen så Jackson gå inn i baderommet sammen med en ung gutt. Dette er den samme gutten som i 1994 mottok nesten 20 millioner dollar i en avtale utenfor rettssystemet av Jackson.

Bankraner i vitneboksen

Michael Jackson-rettssaken har inneholdt drama helt siden den startet, og juryen har hørt på en rekke omstridte vitner. Under høringen torsdag bestemte dommeren at aktoratet kan kalle inn Michael Jacksons tidligere livvakt, Chris Carter.

Dermed ligger alt til rette for at Jackson-forsvaret nok en gang vil hamre løs på troverdigheten til aktoratets vitner.

Carter står nemlig tiltalt for væpnet bankran i en domstol i Nevada. Han er det eneste vitnet, foruten offerets bror og søster, som vil fortelle at han så Jackson gi alkohol til den nå 15 år gamle gutten.

Det er ventet at aktoratet avslutter sin sak i neste uke. Jackson-forsvaret vil trolig starte med sin bevisføring kort tid etterpå. Det er foreløpig usikkert når det vil falle en dom i saken.

Les også

 1. - Drømmevitne for Jackson hadde sex med mindreårig

  (VG Nett) Et potensielt drømmevitne for Michael Jackson er arrestert, anklaget for å ha hatt sex med en mindreårig.
 2. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

  (VG Nett) Michael Jacksons forsvarer avsluttet i går det som ikke kan oppsummeres som noe annet enn et skandalevitne for…
 3. Aktoratets siste uke med bevisføring: Vil legge frem nye sjokkpåstander om Jackson

  (VG Nett) Nok en sjokkerende historie fra en tidligere sikkerhetsvakt kan bli et tema i aktoratets siste uke av…

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Aktoratets siste uke med bevisføring: Vil legge frem nye sjokkpåstander om Jackson

 2. Michael Jackson-rettssaken: Larry King får ikke vitne

 3. Michael Jackson-rettssaken: Neverland-romanse kan knuse aktoratet

 4. Jackson-saken fortsetter

 5. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

Fra andre aviser

 1. - Slikket sønnen min

  Aftenposten
 2. Michael Jackson-saken fra a til å

  Bergens Tidende
 3. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten
 4. Rettssaken mot Michael Jackson ruller videre

  Aftenposten
 5. Jacksons harddisker avvist som bevis

  Fædrelandsvennen
 6. Den falmete kongen og hans hoff

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no