- Hun er en av de tre viktigste vitnene til aktoratet

Michael Jackson på vei inn til en dramatisk dag i rettssalen onsdag. Foto: EPA

Jackson-anklagerens mor gråt i retten

(VG Nett) Moren til gutten som står bak anklagene mot Michael Jackson begynte å gråte da hun inntok vitneboksen onsdag.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

I retten fortalte moren at hun etter hvert syntes sønnens forhold til Jackson ble vanskelig, og at hun forsøkte å begrense kontakten mellom de to etter noen besøk på Neverland i 2000.

Hun fortalte at hun lot barna reise tilbake til Jacksons ranch to år senere fordi de ble invitert av den amerikanske komikeren Chris Tucker - en person hun virkelig stolte på.

På spørsmål om hvor hun har bodd de siste årene svarte moren med å gråte. Hun fortalte at hun familien mellom 1998 og 2003 bodde i en ettroms leilighet. Jackson-forsvarerne mener hun beholdt denne leiligheten for at kjendiser skulle tro hun var fattig.

Viktig vitne

CBS' juridiske ekspert Andrew Cohen mener moren til fornærmede i Michael Jackson-rettssaken er det andre eller tredje viktigste vitne etter sønnen.

- For aktoratet er hun hjertet av konspirasjonstiltalen mot Jackson, sier Cohen.

Moren ga onsdag, uten at juryen var til stede, klar beskjed om at hun ikke ville svare på spørsmål om trygdepenger hun har mottatt. Hun benyttet seg av det femte grunnlovstillegget , som beskytter personer mot å svare på spørsmål som kan føre til straffeforfølgelse av dem selv.

Mistenkt for svindel

Hun blir i disse dager etterforsket for trygdesvindel av Los Angeles-politiet.

Jackson-forsvaret har hevdet at moren har mottatt penger hun egentlig ikke var kvalifisert til å få. Forsvaret har også hevdet at kvinnen systematisk har forsøkt å få penger fra kjendiser - blant annet Michael Jackson.

Jacksons forsvarsteam mener alle anklagene mot klienten er nøye iscenesatt av moren, og at det hele er en nøye planlagt løgn for å kunne saksøke popstjernen på et senere tidspunkt.

Rasende fans

Da hun ankom rettslokalet i Santa Maria onsdag ble hun møtt av skrikene Michael Jackson-fans.

- Du er en løgner! ropte fansen.

Moren til gutten som har anklaget Michael Jackson for seksuelle overgrep på vei inn i retten i Santa Maria onsdag. Foto: EPA

- Dette er rett og slett flaut for aktoratet, som tror så dårlig om sitt eget hovedvitne at de ikke ville eller er i stand til å gi henne immunitet - slik at hun kunne forsvare seg selv mot forsvarets påstander, mener Andrew Cohen.

Dommer Rodney S. Melville fortalte juryen i Jackson-saken onsdag at den omstridte moren omsider ville vitne, men at han ville holde en høring uten juryen til stede først. Det var under denne høringen hun benyttet seg av det femte grunnlovstillegget.

Onsdagens vitnemål satte en stopper for uker med spekulasjoner om når aktoratet ville kalle inn kvinnen som vitne, og om hun skulle vitne i det hele tatt.

Forsvaret har hele tiden forsøkt å vende rettssaken mot Jackson, mot moren til gutten som har anklaget popstjernen. Forsvarerne benyttet naturligvis muligheten til å angripe kvinnen igjen da hun nektet å forklare seg om trygd og ubetalte regninger onsdag.

Med Thomas Mesereau i spissen mener forsvarsteamet at hun ikke burde få lov til å vitne i det hele tatt hvis hun ikke vil vitne om trygdeproblemene.

Stefaren krysseksaminert

Tidligere på dagen onsdag fullførte Mesereau sin krysseksaminasjon av anklagerens stefar. Han benektet at han en gang fortalte politiet at han ikke trodde guttens mor var i fare under oppholdet på Neverland-ranchen.

En del av tiltalelisten mot Michael Jackson inneholder påstander om at 46-åringen holdt guttens familie fanget på Neverland.

I stedet fortalte stefaren at moren virket stresset da hun ringte hjem fra Neverland flere ganger i februar 2003. På den tiden var hun på stevnemøte-stadiet med stefaren.

Etter en av telefonsamtalene med moren skal stefaren ha bedt politiet om å følge bilen som skulle kjøre henne tilbake til Los Angeles. Politiet svarte at de ikke kunne gjøre det.

Meserau hevdet at det i en politirapport står at stefaren fortalte en politibetjent at han ikke trodde moren var i fare på noen som helst slags måte.

- Jeg benekter for at jeg har sagt det, sa stefaren.

Hvis Mesereau legger frem klare bevis på at stefaren faktisk sa det politirapporten sier, vil enda et av aktoratets vitner bli tatt i løgn. Mesereau har så langt klart å avsløre en rekke løgner blant vitnene, og noen av dem har også i vitneboksen innrømmet på egen hånd at de har løyet.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. - De var lykkelige på Neverland....

 2. - Jeg så Jackson-anklageren onanere på Neverland

 3. Dårlig dag for aktoratet: - Moren beskrev Michael Jackson som en engel

 4. - Jackson-forsvaret kan avsløre flere løgner

 5. Får ikke vitne for Michael Jackson

Fra andre aviser

 1. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 2. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 3. - Slikket sønnen min

  Aftenposten
 4. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 5. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 6. «Jesus Juice» og porno

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no