OPPTRER SAMMEN: Mira Craig (t.v.) og Maria Haukaas Storeng står sammen på scenen under VG-showet fredag Foto: Catherine G. Ighanian Foto:

Mira og Maria sammen på scenen

(VG Nett) De to venninnene Mira Craig og Maria Haukaas Storeng opptrer sammen for første gang i Norge på Rådhusplassen fredag.

  • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over 11 år gammel

VG-listas sommerturné åpner, tradisjonen tro, på Rådhusplassen fredag.

Og alle som har latt seg sjarmere av Maria Haukaas Storeng og Mira Craig denne våren kan vente seg en ekstra godtbit. For under showet på Rådhusplassen står de to på scenen sammen.

Duett på plate

- Det blir kjempegøy, og vi gleder oss veldig begge to, sier Maria Haukaas Storeng til VG Nett.

Hun og Mira har en sang sammen på Marias nye plate, men de har foreløpig ikke sunget den sammen på en norsk scene.

- Vi øvde jo litt på å synge sammen i Beograd under Melodi Grand Prix. Så vi er ikke helt fremmed for det, men det blir veldig moro, sier Maria.

Se Youtube-klipp av Maria og Mira som synger Bobbysocks! (VG NETT er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

- Funnet hverandre i musikken

Mira og Maria ble kjent da det ble klart at Maria skulle delta i Melodi Grand Prix med en sang Mira skrev da hun var 15.

Det endte med seier i den norske finalen, og 5. plass i den internasjonale finalen. Og siden den gang har de to utviklet et nært vennskap også privat.

- Hva er årsaken til at du og Mira er blitt så gode venninner, også privat?

- Vi fant hverandre i musikken. Vi liker veldig mye forskjellig begge to, og funnet frem til et samarbeid som funker bra, forklarer Maria.

I tillegg til Grand Prix-venninnene skal blant annet Fat Joe, Kaizers Orchestra, Katie Melua og Morten Harket opptre under VG lista-showet fredag.

Les også:Sichelle synger med Fat Joe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder