«High School»-Vanessa drømte om å vinne «Idol»

(VG Nett) Vanessa Hudgens (18) ville konkurrere i «Idol», men var ett år for ung. I stedet erobret hun verden med TV-musikal.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

POPULÆR TV-NYKOMMER: Vanessa Hudgens (18) med surfebrettet hun vant under Teen Choice Awards tidligere i høst. Foto: AP

Den amerikanske stjernen forteller i et intervju mjed avisen Daily Telegraph at selv om hun alltid har drømt om å synge og spille skuespill, så var det aldri hennes mål å bli kjendis.

- Jeg har havnet i dette yrket fordi jeg virkelig elsker å synge. Men superstjerne ville jeg egentlig ikke bli. Berømmelse er bare noe som følger med når man er del av en så stor suksess, sier Vanessa og sikter til «High School Musical 1 og 2». Nummer 3 i musikalserien på TV er også på trappene.

Droppet «Idol»

18-åringen forklarer at hun ikke liker å bli stirret på av fremmede mennesker eller at fansen følger etter henne. Hun savner privatliv.

- Noen kjendiser utvikler et hat-kjærlighetsforhold, og de blir forvirret i hodet. Det skjer med mange, mener Vanessa.

Hadde ikke Vanessa blitt oppdaget av Disney, som står bak musikalen, som 16-åring, ville hun prøvd lykken i «American Idol».

- Jeg var 15 år og litt for ung. Aldersgrensen var 16. Jeg tenkte «jeg må vente ett år til». Så ble jeg 16, og «High School Musical» tilbød meg jobb. Jeg fant ut at jeg måtte slå til på det og valgte dermed bort «Idol», forklarer Vanessa.

Dyr lærepenge

At berømmelsen har sin pris, har den unge artisten fått erfare. For få måneder siden dukket gamle nakenbilder av Vanessa opp - på internett. Skandalen var et faktum for både Vanessa og Disney Channel, som hadde fremstilt den mørke skjønnheten som et tilsynelatende plettfritt tenåringsidol.

En stund så det ut til at Vanessa vliie få fyken fra Disney, men de valgte å gi henne fornyet tillit - med den begrunnelsen at de «tror hun har fått en lærepenge».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder