SISTE HVILE: Dolores O'Riordan er nå gravlagt i hjembyen. Her opptrer hun på Dublin's Castle i april 2000.
SISTE HVILE: Dolores O'Riordan er nå gravlagt i hjembyen. Her opptrer hun på Dublin's Castle i april 2000. Foto: Ferran Paredes / Reuters

Cranberries’ Dolores O’Riordan gravlagt

MUSIKK

Venner og familie tok farvel med Cranberries-vokalisten i Irland tirsdag.

Publisert:

Hundrevis av sørgende var samlet da Dolores O’Riordan ble gravlagt i hjembyen Ballybricken i nærheten av Limerick tirsdag. Artisten død på et hotellrom i London forrige uke, bare 46 år gammel.

Ifølge BBC var lys tent i gatene mens kisten ble fraktet til St Ailbes kirke, den katolske kirken der Riordan tidligere sang i kor.

En venn av familien, presten Liam McNamara, ledet begravelsesmessen som ifølge The Guardian ble innledet med et opptak av «Ave Maria» spilt inn av O’Riordan og Pavarotti.

– Ingen ord strekker til for å beskrive Dolores eller den gode innflytelsen hun har hatt i årenes løp, sa McNamara.

Ifølge BBC var også Irlands president, Michael D. Higgins, til stede under bisettelsen. O’Riordan ble etter begravelsesmessen gravlagt ved siden av sin far, Terence, i en privat seremoni.

Dødsårsaken er ikke kjent, og den rettslige undersøkelsen er utsatt til 3. april i påvente av at rettsmedisineren får svar på ulike prøver, men politiet i London har oppgitt at de ikke behandler det plutselige dødsfallet som mistenkelig.

O’Riordan etterlater seg kjæreste og tre barn. Hennes mor Eileen, de tre barna Taylor, Molly og Dakota, deres far Don Burton, søsteren Angela og brødrene Terence, Brendan, Donal, Joseph og PJ var alle til stede under messen, i tillegg til alle bandmedlemmene i Cranberries.

Da seremonien var over, ble Cranberries-låten «When You’re Gone» spilt. Ifølge BBC spilte også flere radiostasjoner i Irland låten samtidig, etter nyhetene klokken 12.

Det var også en offisiell minneseremoni for O’Riordan i Limerick søndag formiddag, der tusenvis møtte opp for å se hennes åpne kiste. Det innledet en tre dager lang sørgeperiode som ble avsluttet med dagens begravelse.

Her kan du lese mer om