Bestemor elsker å turnere

Dionne Warwick til Norge i november

Dionne Warwick (62) er bestemor til fem, men det forhindrer ikke den amerikanske jazz- og popsangerinnen i å være «a night girl». Nå skal hun gjøre tre konserter i høstmørke Norge.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Artisten som slo igjennom i 1962 med sin innspilling av «Don't Make Me Over», komponert av duoen Burt Bacharach og Hal David, har mottatt i alt fem Grammy-priser. Hun var også en av de mest sentrale bak veldedighetssinglen «We Are The World» i 1984.

Holder koken

Men Warwick holder fortsatt koken, og i år har hun vært på turné siden februar. I november gjør hun tre konserter i Norge. 14. februar kommer hun og Elton John med ny plate.

Men før albumet «My Friends And Me», der hun skal synge i duett med kjente artistkolleger på 40 låter, blant andre Elton John, skal Warwick gjøre konserter i Stavanger 7. november, Bergen 8. november og Oslo 10. november.

- Norge er et viktig publikum for meg, jeg føler meg elsket der, sier Warwick, som sist var i Norge i januar 2000.

Artisten har ikke begeistret anmelderne like mye de senere årene, blant annet for å gå på tomgang med de gamle slagerne, men er fortsatt omfavnet av publikum.

Nå er den rutinerte artisten, som blir 63 i desember, på verdensturné, og det har hun vært siden februar i år med gammelt godt materiale som «I Say a Little Prayer» og «That's What Friends Are For».

Men på Valentine-dagen neste år, 14. februar, kommer det til dels nytt materiale fra Warwick:

- Brand new, sier hun stolt, men understreker at om det er en helt ny plate, så:

- ...er det en plate med klassikere på en helt ny måte.

Favorittlåt

Her skal gjesteartister som Gloria Estefan, Gladys Knight, Kenny Rogers, George Benson og Pink bidra. Artistene har selv fått velge sin favorittlåt de skal synge i duett med Warwick.

- Det blir en dobbelt-CD. Jeg har vært i bransjen i 40 år nå, det er ikke lett å gjøre nye ting, men jeg elsker å opptre, og da gjelder det å gjøre materialet på nye måter, sier Warwick.

Noe som fornyer livet til Warwick, er barnebarna:

- Sønnene mine, David på 34 og Damon på 30 har gitt meg fem barnebarn fra 6 til 14 år. De bor i Los Angeles og New York og jeg i New Jersey, men vi ser hverandre ganske ofte. De har til og med vært med meg på turné, da har de det morsomt backstage, forteller Warwick.

Hun ser imidlertid ikke mye til sin niese, artisten og filmskuespillerinnen Whitney Houston (40), som i de senere årene har vært mer omtalt for sitt angivelige narkotikamisbruk og turbulente forhold til sin ektemann Bobby Brown, gjennom 11 år.

- Hvordan står det til med henne?

- Jeg er ikke så veldig opptatt av å snakke om niesene mine, men Whitney har det fint. Helt fint, sier Warwick og blir med ett veldig kort.

Tøff bransje

Men hun innrømmer én ting, og det er at underholdningsbransjen er tøff:

- Den tilbyr deg mye, men det kan være veldig tøft, du ser bare hoteller og flyplasser. Får ikke noe ut av de landene du turnerer til utover å kjøpe suvenirer. Derfor må man elske det man gjør, sier Warwick.

Og så høyt verdsetter hun showbiz at hun ikke anser seg ferdig med å nå nye mål:

- Etter fem Grammy, er jeg klar for en Oscar, en Emmy og en Tony. Det betyr at jeg må inn i en film, en TV-serie og et Broadway-show. Jeg er iallfall i gang med forhandlinger i filmbransjen, sier Warwick optimistisk.

Delta i VG Netts Dionne Warwick-konkurranse og vinn billetter til konserten her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder