«DOUBLE TROUBLE»: Dolly Parton og dragartist Jason CoZmo på TV-premiere i Los Angeles torsdag. Foto: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES

Dolly Parton møtte dobbeltgjenger

Dolly Parton (72) er sjelden å se på rød løper, men denne uken dukket det opp to av henne i Hollywood.

Countrydronningen står nemlig for filmmusikken til den nye Netflix-produksjonen «Dumplin’» – der Jennifer Aniston (49) spiller hovedrollen.

Da Parton dukket opp for visningen i Chinese Theatre, ble hun møtt av en kopi av seg selv. Dragartist Jason CoZmo (27) fikk originalen til å trekke skikkelig på smilebåndet, og de to poserte leende sammen foran pressefotografene.

Dolly Parton: – Noen vil aldri klare å se forbi de store puppene

CoZmo er kjent for å portrettere kjendiskvinner, og han har gjort det til sin spesialitet å etterligne Parton. Han har også arrangert egne «9 to 5»-forestillinger.

Det er imidlertid lite sannsynlig at de andre gjestene strevde med å vite hvem som var hvem av de to. Parton har nemlig opplevd det før.

Tapte egen «lookalike»

I 2012 betrodde Parton i et intervju med TV-showet Nightline at hun en gang stilte opp i en konkurranse for dragartister – der målet var å være den som lignet aller mest på nettopp henne.

– De hadde en haug med Dolly-er, så jeg overdrev skikkelig. Gjorde øyne og hår mye større. Jeg gjorde alt større. Drag-dronningene hadde forberedt seg i uker og måneder, så da jeg stilte meg opp i køen, trodde de jeg var en liten homofil fyr. Jeg fikk minst applaus av alle, forklarte hun.

Husker du? Dolly forsvarte Miley

Parton er en ivrig forkjemper for rettigheter til alle LHBT-personer, lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Jason CoZmo er imidlertid heterofil, og når han ikke trer inn i rollen som Dolly, lytter han gjerne på death metal eller kjører snowboard.

I anledning den nye TV-filmen har Parton spilt inn en rekke av sine aller største hitlåter på nytt, deriblant «Jolene».

HOVEDROLLE: Jennifer Aniston på TV-premiere sammen med Dolly Parton. Foto: MARK RALSTON / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder