- En fantastisk kveld!

MUSIKK

(VG NETT) Lene Marlin gjorde rent bord på årets spellemannutdeling. - Denne kvelden har vært helt fantastisk, sa en tydelig rørt Marlin da hun fikk prisen som årets artist.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Og størst av alle: Lene Marlin fra Tromsø.

Flørtet åpenlyst

Kometen fra Tromsø feide all konkurranse av banen, og vant hele fire priser: årets artist, årets nykommer, årets popsolist og prisen for årets låt. Publikum fikk treffe ei jente som var blitt påfallende mer voksen siden fjorårets storsuksess. Til nå har Tromsø-jenta solgt en million album og helt sikkert blitt ganske mye klokere.

Sammen med Stian Barsnes Simonsen koste hun seg som tilskuer til NRKs spellemannshow. Under showet flørtet de to åpenlyst, og trivdes tydeligvis godt i blitzregnet fra fotografene.

Men Marlin var - i aller høyeste grad - også deltager i det stjernespekkede showet. Med fire priser ble Lene Marlin kveldens store navn.

- Helt fantastisk

- Nå er det ikke mer for meg å si en at denne kvelden har vært helt fantastisk sa en tydelig rørt Marlin da hun fikk den prestisjetunge prisen for årets artist.

- Jeg er så vanvittig takknemlig, og utrolig, utrolig, utrolig glad, la hun til.

Ved utdelingen av kveldens tredje pris til ungjenta benyttet hun anledningen til å be pressen om å respektere privatlivets fred. Medlemmer av Marlins familie har fått et ublidt møte med pressen i kjølvannet av popstjernens eventyrlige suksess.

Tull og tøys

I år var det meldt på så mange som 315 forskjellige musikkinnspillinger til den 28. Spellemannprisen i rekken.

Moromannen Bård Tufte Johansen loset publikum og TV-seere gjennom showet på sitt vanlige vis, med vitser og tulleinnslag.

Blandet drops

Kveldens første del av programmet med de koselige og ikke fullt så kommersielle musikkategoriene var et hyggelig sammensurium av barnemusikk, folkemusikk, samtidsmusikk og andre musikkformer som ikke er så lett å plassere.

Vår velkjente felespiller Annbjørg Lien ledet showets første del, og åpnet selv showet med å spille for en fullsatt sal. I klassen for samtidsmusikk ble ikke overraskende vinneren Oslo Sinfonietta, som var nominert i tre klasser, sammen med Det Norske Kammerorkester og Oslo Filharmoniske Orkester for innspillingen "Rolf Wallin Boyl". Gladest av alle var nok gruppa Krøyt.

- Veldig hyggelig

-Dette fortjente vi så absolutt. Det var veldig hyggelig og er en fin presentasjon for oss i bandet når vi skal jobbe videre, sier gruppas vokalist Kristin Asbjørnsen.

Utlandet har allerede fattet interesse for gjengen som sysler med noe de kaller improvisasjonspop, og til sommeren går turen til Tyskland og senere til New York og det legendariske jazzkonsertstedet Knitting Factory.

Her kan du lese mer om