GIKK BORT I GÅR: Robert Burås gikk bort i går. Foto: Scanpix
GIKK BORT I GÅR: Robert Burås gikk bort i går. Foto: Scanpix

Sivert Høyem: - Han var generøs og varm: Madrugada-stjerne funnet død

Les bandkollegaenes minneord

MUSIKK

(VG Nett) Den genierklærte gitaristen og låtskriveren Robert Burås i Madrugada og My Midnight Creeps døde torsdag kveld.

Publisert: Oppdatert: 13.07.07 13:32

Musikeren fra Vassdalen ble funnet i sin leilighet i Oslo i går kveld. Burås ble 31 år.

Politiet fikk melding om den tragiske hendelsen klokken 21.15, men ønsker ikke å kommentere saken noe utover at det ikke var noe mistenkelig rundt dødsfallet.

- Alle som kjente og jobbet sammen med Robert vil huske han som et generøst og varmt menneske som levet og åndet for musikken. Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt, sier Madrugada-stjernens bandkolleger Sivert Høyem og Frode Jacobsen i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen nederst i saken.

Ifølge VGs kilder ble Burås funnet av en venn.

Bildespesial:Robert Burås' liv i bilder

Robert Burås slo gjennom med Madrugada og jobbet også en kort periode som gitarist for Savoy i 2004.

- Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet, sier Høyem og Jacobsen i pressemeldingen.

Fra 2005 jobbet han imidlertid hovedsakelig med sitt eget bandprosjektet My Midnight Creeps hvor han var både vokalist og gitarist. Resten av musikerne i bandet, som fant sine musikalske røtter i psykedelia, punk, garasje og blues, var håndplukket av Burås.

Bandet fikk strålende kritikker for sitt selvtitulerte debutalbum, og terningene viste også høye siffer da oppfølgeren «Histamin» ble sluppet tidligere i år.

VG gav «Histamin» terningkast 6 -les anmeldelsen her.

Den talentfulle musikeren var høyt respektert blant sine kolleger i musikk-Norge og en sentral skikkelse i rockemiljøet.

Da VG intervjuet Robert i forbindelse med utgivelsen av «Histamin» i februar, svarte han følgende på spørsmål om My Midnight Creeps var et band han fylte tiden med i innaktive Madrugada-perioder:

- Det her er blodig alvor. Jeg har levd av musikken siden 1989. Dette er yrket mitt. Det er dette jeg lever av, sa Robert.

Burås og My Midnight Creeps var midt i en hektisk turnesommer. For noen uker siden spilte bandet på Hovefestivalen og i kveld skulle de headline på Stavernfestivalen. Bandet skulle også etter planen spille på Øya i Oslo i august.

- Jeg fikk vite dette grytidlig og det er forferdelig - det var ikke noen hyggelig overraskelse. Vi overlater til management og bandkolleger hva vi skal gjøre, om de vil at vi skal markere dette på en eller annen måte. Foreløpig lar vi scenen stå tom. Jeg har aldri opplevd noe liknende, vi vet rett og slett ikke hva vi skal gjøre. Det er bare ufattelig tragisk, sier festivalarrangør Roger Albin i Stavernfestivalen til VG Nett.

- Vil alltid være savnet

Burås' plateselskap EMI sendte i dag ut denne pressemeldingen om det tragiske dødsfallet.

«Vår kjære venn, Robert Burås, gikk bort 12.07.07. Han ble 31 år gammel.

Robert viet sitt liv til musikken. Han var gitarist og låtskriver i Madrugada i 12 år.

Det siste året brukte han til sitt band My Midnight Creeps, samt låtskriving og innspilling av et nytt Madrugada-album.

Robert gikk bort i en tid da han var på sitt mest kreative. Gjennom det han har gjort på plate, og fra scenen i inn- og utland har han satt et evig preg på norsk rockhistorie.

Alle som kjente og jobbet sammen med Robert vil huske han som et generøst og varmt menneske som levet og åndet for musikken. Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet.

Våre tanker går til hans nærmeste familie. Vi ber nå om at Roberts familie og venner får ro i sorgen.»

Minneordet er signert Burås' bandkolleger i Madrugada Frode Jacobsen og Sivert Høyem, samt Per Eirik Johansen i plateselskapet EMI og Arne Svare i Burås' management Stageway.