DUO: Walter Becker (t.v.) og Donald Fagen i Steely Dan, her etter å ha mottatt Grammy-pris for comebackplaten «Two Against Nature» i 2001, deres første siden 1980. Foto: REUTERS

Årsaken til Steely Dan-medlem Walter Beckers død er klar

Døde av sjelden type kreft fire måneder etter at den ble oppdaget.

Walter Becker, halvparten av den hyllede rockduoen Steely Dan, døde 3. september, 67 år gammel.

Bakgrunn: Walter Becker er død

Nå forteller hans kone Delia Becker om årsaken.

I et åpent brev først publisert i Rolling Stone røper hun at ektemannen døde av spiserørskreft, som hovedsakelig rammer eldre mennesker.

Ifølge enken hadde Becker en ekstremt aggressiv variant av krefttypen. Hun beklager også at hun ikke har fortalt om dødsårsaken før nå.

– For meg personlig var hans død et hardt slag, slik jeg vet det var for mange av dere. Jeg har bare så vidt begynt å komme meg, skriver hun.

Fikk du med deg? Punkrocklegende er død

Walter Becker forsøkte å overleve ved hjelp av intens kjemoterapi, men kreften hadde spredt seg raskt ifølge enken.

Diskret kremert

– Walter døde fredfullt i vårt hjem i New York, omgitt av sin familie, sin musikk og med heftig stormregn – en av hans favorittlyder – utenfor vinduet. I tråd med hans ønsker ble han kremert uten seremoni eller minnestund.

Delia Becker understreker at ektemannen, som måtte kansellere planlagte opptredener med Steely Dan da han ble syk, aldri hadde som intensjon å holde sin tilstand hemmelig.

– Men tiden løp fra ham raskere enn noen av oss trodde var mulig, skriver hun, og takker for det hun beskriver som en tsunami av ros og hyllest av ektemannen etter at han gikk bort.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder