Artistene: - Nico & Vinz blir Årets Spellemenn

STAVANGER (VG) Artister og kjendiser tror popduoen Nico & Vinz vinner kveldens gjeveste pris. Men Highasakite og OnklP er også sterke kandidater hos kjendisene.

  • Martine Haug Nysether
  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lørdag kveld går Spellemannprisen 2014 av stabelen, og for tredje året på rad holdes Spellemann-showet i konserthuset i Stavanger.

I år er det bandet Highasakite og duoen Röyksopp som kan stikke av med flest priser under prisutdelingen.

Highasakite synes det er utrolig gjevt å være nominert med Nico &Vinz og Røyksopp til årets popgruppe, og tror førstnevnte stikker av med kveldens gjeveste pris, Årets Spellemann.

– Nico og Vinz, sier et enstemmig band, og får støtte av Broiler-gutta, Mikkel Christiansen og Simen Auke fra Røyken.

Bertine Zetlitz er heller ikke tvil når VG spør henne om hvem hun har tro på.

– Jeg håper virkelig Nico & Vinz vinner. De har fått til det alle drømmer om, og virker veldig hardtarbeidende, sier hun og får støtte av Sondre Lerche.

– Mange har laget svært god musikk i året som var. Men jeg må nesten si Nico & Vinz, sier Lerche som ankom med Linnéa Myhre.

Se live fra rød løper nederst i saken.

Også artister som Morten Abel, Odd Nordstoga og Torgeir Waldemar, som er nominert til Gramo-stipendet og nykommerprisen og Årets Country, har troen på guttene.

Selv om flere hyller popduoen må festen klare seg uten Nico & Vinz, som prioriterer et Pepsi-arrangement i USA. Duoen, som var fjorårets største norske popsuksess, er nominert i kategorien Årets Popgruppe.

– Sterkt musikkår

Selv om mange av artistene holder en knapp på Nico & Vinz, er også Highasakite og OnklP hete kandidater til den gjeve prisen.

– Jeg synes Highasakite har hatt et brakår, og de er dessuten svært sterke live-musikere. Jeg holder en knapp på de, forteller Ida Jenshus.

Jenshus, som er nominert i kategorien Årets popsolist, får støtte av både Marion Ravn og Marit Larsen.

– Det har vært et veldig sterkt musikkår, men jeg blir ikke overrasket om Highasakite vinner. De har en enormt bra plate, og spilte hele året. Jeg tror ikke de hadde en eneste frihelg. De har virkelig tatt et solid steg videre, sier Larsen til VG.

Admiral P ankom prisutdelingen med sin bedre halvdel Timme. Han er nominert til årets hit med låten «Engel», og synes det er vanskelig å velge Årets Spellemann.

– Jeg synes OnklP fortjener å vinne, sier han.

Han får støtte av kollega Nico D, som ankom den røde løperen med sin forlovede Mimmy.

– Jeg håper OnklP vinner. Han er en veldig god kompis, som har imponert meg helt siden vi ble kjent, sier han.

Tror på seg selv

Anders Nilsen er enig i at OnklP fortjerner å bli kåret til Årets Spellemann, men føler Gabrielle, som opptrådte på Nobel-konserten på tampen av fjoråret, er en like sterk kandidat.

OnklP, som lyder navnet Pål Tøien, er spent på kåringen. Han mener det er jevnt.

– Det er umulig å si - det har vært et jævlig bra musikkår. Mange fortjener å vinne prisen, men skal jeg si en må det bli OnklP, ler Tøien.

OnklP & de fjerne slektningene ble nominert i to katergorier - «Urban» og «Årets Hit».

Tre år på rad har Anne Lindmo (44) ledet Spellemann-showet, men i år er det Jenny Skavlan (28) og tidligere «Stjernekamp»-dommer Mona B. Riise (42) som får æren - når musikkåret 2014 skal hylles.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder