Synger legendariske «Fairytale Of New York»

Se OnklP i juleduett med Inger Lise Rypdal!

Det slo julegnister da to ulike generasjoner pop-stjerner, representert ved Pål «OnklP» Tøien (30) og Inger Lise Rypdal (65), gikk løs på juleklassikeren «Fairytale Of New York».

 • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Klippet som du kan se her på VGTV ble også vist i konsertprogrammet «Desembertoner» fra Oslo Domkirke på TV2 lørdag.

Der ble det også opptredener fra blant andre Thomas Dybdahl, Melissa Horn og Highasakite. Programleder er John Brungot.

OnklP opptrådte med De fjerne slektningene, som også er backingbandet på duetten med Inger Lise Rypdal.

«Fairytale Of New York» er skrevet av The Pogues-medlemmene Jem Finer og Shane McGowan og er av mange kåret til tidenes juleklassiker. Den er opprinnelig en duett med Shane McGowan og Kirsty MacColl fra Pogues-albumet som kanskje er deres beste, «If I Should Fall From Grace With God» fra 1988.

Er med i «Hver gang vi møtes»

MacColl, som for øvrig fikk to sønner med høstens «The Hit»-mentor på NRK1, Steve Lilywhite, døde i en båtulykke i Mexico i 2000 og ble bare 41 år gammel.

Det finnes flere coverversjoner av denne låten etter hvert, blant annet har Helene Bøksle gjort en norsk versjon, «Et juleeventyr», i duett med Vidar Johnsen.

Scenekjemien mellom OnklP og Inger Lise Rypdal har fått tid til å utvikle seg helt fra sist sommer; begge er nemlig med i den nye TV2-sesongen av «Hver gang vi møtes» som starter allerede den 3. januar.

På et lite klipp som TV2 har lagt ut før den kommende sesongen kan vi se Inger Lise Rypdal si «der kommer gullgutten min, vet du!» når OnklP reiser seg for å synge, og det er tydelig at hun er fornøyd når han er ferdig med en original versjon av hennes mest berømte låt, «Fru Johnsen».

I England spekuleres det nå om «Fairytale Of New York» kan gå helt til topps på den siste singlelisten før jul. Britene gjør hvert år et stort nummer ut av landets mestselgende julesingle, og The Pogues seiler opp som en av favorittene på grunn av at strømming nå er tatt med i listeunderlaget.

Les også

Mer om

 1. Hver gang vi møtes

Flere artikler

 1. Pluss content

  Helgens gullrekke: Syv sanger som gir julestemning

 2. VG anmelder «Hver gang vi møtes»-duettene

 3. Pluss content

  Hun står bak en av verdens fremste julelåter: Juleartisten døde i dramatisk ulykke:- Jeg svømte i mammas blod

 4. Pluss content

  Inger Lise og OnklP: Slik fant de tonen

 5. Høydepunktene fra årets «Hver gang vi møtes»

 6. Dette skal de synge i «Hver gang vi møtes»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder