NY OPPTUR: Den norske popduoen Nico og Vinz på avskjedskonserten før de forlot landet og søkte lykken i USA. Foto: FREDRIK SOLSTAD

Vant USAs The Voice-finale med Nico & Vinz-låt

I den amerikanske The Voice-finalen natt til onsdag ble norske Nico & Vinz' låt «Am I Wrong» fremført for millioner av seere.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den populære musikkonkurransen, som også har en norsk versjon, har denne sesongen hatt om lag elleve millioner seere i snitt. Høyest så langt var åpningsepisoden, som ble sett av 15,8 millioner.

Det er rimelig å anta at enda flere fulgte nattens episode, ettersom det var finale.

VINNEREN: Josh Kaufman (t.v) vant den amerikanske «The Voice»-finalen med en låt av norske Nico & Vinz. Her står han sammen med mentoren Usher. Foto: AP/NBC

Josh Kaufman vant konkurransen, etter å ha fremført «Am I Wrong».

- Det morsomste er at låta ble spilt, selvfølgelig. Etter at han hadde spilt den heiet vi på ham. Men ikke bare spilte de låta, de filmet oss. Der sto begge i ekstase, sier Nico til VG med et smil.

Les også: Billboard spår sommerhit for Nico & Vinz

Den norske popduoen Vincent Dery og Nicolay Sereba, bedre kjent som Nico & Vinz, har slått bra fra seg i USA allerede, og sist helg spådde det amerikanske musikkbransjenettstedet Billboard at låten kan bli en av sommerens største hiter. Det samme har musikksøketjenesten Shazam gjort.

- Jeg har ofte sagt til Vinz at jeg har lyst til å se hvordan låten høres ut, men det går jo ikke for vi er alltid på scenen selv. Men det var et fett oppsett på den, de var flere som sang og koring og en kul vri på den, sier Sereba.

Les også: Nico & Vinz tredje norske på Topp 20 i USA

The Voice-finalen ble vist på NBC natt til onsdag norsk tid, og vil etter alt å dømme gi «Am I Wrong» ytterligere medvind i det amerikanske markedet.

- Det som er interessant er at den kan lede til mersalg og høyere Billboard-plassering. De legger nå ut coverversjonen på iTunes etter showet, og den er ledet mot oss. Det blir spennende å se hvordan det går, sier guttenes manager Amanuel Kidane.

Finalen byr for øvrig på opptredener fra blant andre Coldplay og Ed Sheeran. Blant dommerne i denne sesongen av The Voice er superstjernene Shakira og Usher.

Nylig ble det også kjent at Nico & Vinz entret Topp 20 på USAs offisielle hitliste Billboard Hot 100 med en 18. plass. Dette er det bare a-ha og Ylvis som har klart før dem. Dermed skrev duoen norsk pophistorie.

- Det er mye som skjer om dagen. Akkurat nå er vi studio og jobber med å få albumet ferdig. Vi gleder oss til å slippe ny musikk. Det kommer også nye Billboard-tall, som det blir spennende å følge med på. Forhåpentlig kan vi klatre enda mer, sier Sereba til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder