I TOPPEN: Anders Nilsen gikk i dag rett inn på tredjeplass på VG-lista med en sang med spanske gloser og saksofon. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Tre norske topper VG-lista

Tullesangen «Salsa Tequila» inntok tredjeplassen

I dag kom Anders Nilsen og humorlåta «Salsa Tequila» inn på VG-lista, og med Admiral P og Kygos remix av «Younger» er det kun norske artister på pallen.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Er det sant?

Slik svarer 26 år gamle Anders Nilsen når han får vite at låten hans, «Salsa Tequila», har kommet seg inn på tredjeplassen på VG-lista. Nilsen skulle egentlig ha en rolig sommer, men med låten som går som en farsott blir det heller spilling på VG-lista, Norway Cup og topplassering på utenlandsk hit-liste. Nå kan Stavanger-gutten nyte synet av å toppe listene her hjemme også.

- Det er ganske sinnssykt. Jeg tenker bare: «Er det mulig!», sier han til VG.

Vurderte å droppe den

På YouTube har musikkvideoen fått nesten to millioner treff, og på Spotify har sangen blitt spilt av 2,5 millioner ganger. Selv er han ganske lei sangen.

- Jeg hørte mye på den når vi laget den, så jeg hørte den mer enn nok før den kom ut. Jeg er ganske lei, og før vi la den ut så vurderte vi å bare droppe å legge den ut i det hele tatt.

Det er han glad for at han likevel gjorde. I forrige uke fikk han synge «Salsa Tequila» foran et publikum for første gang, og nå venter resten av VG-lista-byene. Han sier det var ganske spesielt å opptre foran tusenvis av mennesker.

- Det føltes helt uvirkelig, og så er det spesielt fordi du står der og sier ting som ikke gir mening. Jeg skal levere enn tekst med innlevelse - hvor det ikke er noen handling eller sammenheng, og du står bare og spytter ut ord etter ord.

Sist gang det var tre norske på pallen av VG-lista Topp 20 var i 2009. Da hadde Drammensbandet Donkeyboy første- og andreplassen med «Sometimes» og «Ambitions», mens Aalesunds cupfinalesang i 2009, «Sunn møring», lå på tredjeplass.

Mens vi må tilbake fem år for å finne tre norske artister i toppen på VG-lista, er det kun to år siden våre naboer i øst var å finne der. Da lå Alina Devecerski med «Flytta på dej» på førsteplass, Laleh med «Some Die Young» på andreplass og vinneren av Eurovision Song Contest, Loreen med «Euphoria» hadde tredjeplassen.

VGTV:Anders Nilsen - «Salsa Tequila»

Spanske gloser

Ideen til sangen kom da Nilsen satt sammen med en kompisgjeng og kom over et intervju med noen russejenter som sa at saxofon var det hotteste instrumentet i år.

- Det er jo på ingen måte et nytt instrument, men det startet tanken om at det hadde vært gøy å lage en humorlåt med saxofon – men også legge til enda flere «sommerinstrumenter» som trekkspill og en dancebeat. I utgangspunktet går det ikke an å blande, men plutselig fikk vi det til, sier han og fortsetter:

- Så måtte vi sjekke ut vokalreferanser, og fant fort ut at flere av låtene som hadde trekkspill i seg var av spanske artister. Så da bestemte vi oss for det og fant frem spanske gloser, mat, drikke og kjente spanske personer – ord som nordmenn kjenner igjen fra før.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder