ALBUMKLARE: DumDum Boys anno 2010, fra venstre: Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum, Sola Jonsen og Prepple Houmb. Foto: EMI Music

Prepple går solo - i Dumdum Boys' nye video

(VG Nett) Se verdenspremiere på DumDum Boys' nye video, hvor det bare er funnet plass til vokalist Prepple Houmb.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

«Snø på mars» har allerede gått sin seiersgang på radiostasjoner landet rundt en stund. I dag er det verdenspremiere på videoen til låten, men i den er det bare frontfigur Prepple Houmb vi får se.

SE VERDENSPREMIERE PÅ VIDEOEN HER!

- Det er bare Prepple som måtte «ta overtid» for å spille inn denne videoen. Og det er jeg glad for, jeg kjeder meg i slike studioer, sier DumDum Boys-bassist Aslak Dørum til VG Nett.

VG ga «Snø på mars» terningkast 5, les anmeldelsen her!

Selv er han usikker på hvor videoen skal vises, og det er lite trolig at han kommmer til å se den selv på TV.

- Jeg har ikke hatt TV på ti år jeg. Og musikk-kanaler viser jo ikke musikkvideoer lenger, så jeg vet verken hvor eller om den vises jeg. YouTube kanskje? sier Aslak.

Tre år er gått siden kjempesuksessen «Gravitasjon», med den påfølgende turneen. Det er imidlertid ikke noe mål for gruppa å prøve å toppe toppåret 2006.

- Det er aldri noe mål å forsøke å toppe noe vi har gjort før. Vi får se fremover, dessuten tror jeg ikke folk kjøper CDer i like stort monn lenger, sier han.

Turné til våren

TURNERER TIL VÅREN: DumDum Boys legger ut på turné først til våren. Foto: EMI Music

Turné blir det også denne gangen, men fansen må smøre seg med tålmodighet. Bandet legger nemlig ikke ut på landeveien før til våren, av praktiske årsaker.

- Trommisen har nettopp fått barn, og jeg må innrømme jeg liker best å turnere om våren også. Dessuten er det jo et poeng at folk kjenner låtene FØR vi går på scenen også, forteller Dørum.
Når de først legger ut på veien lover Dørum en miks av både gammelt og nytt.

- Det er håpløst arrogant bare å spille låter fra siste plata. Så er det jo jævlig moro å spille de gamle låtene også. Vi er jo i underholdningsbransjen, så vi kommer ikke til å gjøre oss vanskelige, sier han.

Sjekk DumDum Boys' plasseringer på VG-lista her!

Mandag 9. november slippes plata Tidsmaskin, i tre formater: På dobbel vinyl med to ekstra låter (Denne kan bli litt utsatt fra trykkeriet), i en deluxe CD utgave, også med de to ekstra låtene, og på vanlig CD, uten de to ekstra låtene. Plata blir også tilgjengelig for nedlasting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder