Olivia Newton-John krever «Grease»-penger

(VG Nett) Olivia Newton-John hevder at Universal har snytt henne for millioner av kroner.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

LEGENDARISKE: Olivia Newton-John og John Travolta udødeliggjorde Sandy og Danny i «Grease»-filmen i 1978. Foto: Fra filmen

Sangeren (56) går rettens vei for å få de nærmere 7 millioner kronene hun mener hun har krav på.

Newton-John beskylder Universal for kontraktsbrudd i søksmålet, som ble forelagt retten i Los Angeles fredag.

Musikal-heltinnen har fått utbetalt royalties fra «Grease» (1978) gjennom årenes løp, men på langt nær nok, mener hun.

Universal inngikk en avtale med Newton-John i 1978, hvor det ble klart hvor stor fortjeneste hun skulle ha for hver solgte eksemplar av filmmusikk-albumet.

Nye avtaler

Suksessen var så stor at Universal og Newton-John reforhandlet kontrakten i 1979, 1980 og 2000, til også å omfatte henholdsvis kassetter, CDer og DVDer.

Og det er her Newton-John mener musikkgiganten har forsømt seg.

Sangeren hevder Universal har unnlatt å betale henne nærmere 7 millioner kroner hun har rett på i henhold til de nye avtalene. I søksmålet legger hun også vekt på at plateselskapet angivelig ikke har gjort noe forsøk på å forklare hvorfor royalties-utbetalingene har stoppet opp.

SÅNN SER DE UT NÅ: Olivia Newton-John og John Travolta på en galla i januar i år. Foto: AP

Newton-John hevder også i søksmålet at Universal har «invadert privatlivet» hennes ved bruk av hennes bilder i markedsføringen av produktene - noe hun hevder hun ikke ble forespeilet på forhånd.

Avfeier saken

Universal på sin side fnyser av hele saken.

- Beskyldningene er uten hold, og vi forventer at retten avviser det, lyder det i en uttalelse fra plateselskapet ifølge E! online.

Ny oppsetning

Filmklassikeren fra 28 år tilbake, hvor Newton-John spilte Sandy og John Travolta fylte rollen som Danny, blir tema for en ny realityserie på den amerikanske TV-kanalen NBC. Håpefulle Sandy- og Danny-kandidater skal kjempe om hovedrollene i en ny Broadway-oppsetning av musikalen som først entret scenen i 1972.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder