TRØBLETE FORTID: Chris Brown har fått mye oppmerksomhet de siste årene – og ikke alt handler om musikken hans. Her er han avbildet i rettsalen i Los Angeles i fjor. Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Chris Brown kan nektes Australia-turné

Chris Browns voldelige fortid får muligens følger for hans kommende Australia-show.

  • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

Chris Brown skal (26) holde flere konserter «down under» i desember, men nå kan det hende at planene må legges på is: Australias kvinneminister, Michaelia Cash, mener at artisten bør nektes adgang til landet.
En rekke medier, deriblant The Guardian, referer til uttalelsene hennes.
Les også: Brown ble holdt igjen i Manila – anklaget for svindel

Ble dømt for mishandling

– Det er viktig at folk forstår at de som begår partnervold, og samtidig ønsker å reise verden rundt, vil oppleve at enkelte land ikke slipper dem inn, konstaterer Cash.
Chris Brown har nemlig en velkjent voldsepisode på samvittigheten: Tilbake i 2009 ble han dømt til samfunnsstraff etter å ha gått løs på Rihanna (27), som var kjæresten hans på daværende tidspunkt.

Også tidligere i år havnet han i trøbbel, da han ble mistenkt for å ha slått en annen mann på en hotellsuite i Las Vegas.
Om Brown får visum til Australia eller ei, er imidlertid ikke opp til Michaelia Cash: Det er immigrasjonsministeren i landet, Peter Dutton, som har det siste ordet i slike saker.
Så du denne? Dr. Dre beklaget tidligere voldshandlinger

Omfattende underskriftskampanje

– Jeg skal ikke tale på vegne av immigrasjonsministeren, men jeg kan garantere at han vil se nærmere på denne saken, sier kvinneminister Cash.

Chris Brown har allerede møtt kraftig motstand: Forrige fredag ble det opprettet en underskriftskampanje som oppfordrer Dutton til å nekte artisten visum – og foreløpig har over 12.000 mennesker skrevet under.
Dette er heller ikke første gangen Browns voldshandlinger får følger. I februar måtte han snu på grensen til Canada, bare noen få timer før han skulle gå på scenen i Montreal.
Les også: Chris Brown fant ukjent, naken dame i sengen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder